Gaziantep’e Bir Kadın Girişimci Merkezi Daha Kazandırıldı

featured
Gaziantep’e Bir Kadın Girişimci Merkezi Daha Kazandırıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’e Bir Kadın Girişimci Merkezi Daha Kazandırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Gaziantep Sanayi Odası iş birliğinde İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje onayı ile hayata geçirilen Kadın Girişimci Destek Merkezi’nin (KAGİDEM) resmi açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlendi. Varank, merkezde kısa sürede birçok başarı hikayesinin yazılacağına yürekten inandığını söyledi.

Kadın girişimcilerin sayısını çoğaltmak, nitelik açıdan yeni iş pencereleri açarak çeşitli mesleki deneyimler kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi Odası ortaklığında İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje onayıyla iş piyasasına girişimci olarak katılmak isteyen kadınların işe giriş süreçlerinde desteklenerek sağlam temelli ve sürdürülebilir girişimlerin gerçekleştirilmesi için Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Burak Mahallesi’nde kurulan merkezin resmi açılış töreni gerçekleşti. Kurdele kesimi öncesi konuşan Bakan Varank, Kadın Girişimci Destek Merkezi’nin resmi açılışı için burada bulunduklarını belirterek, “Merkezde, kadınlarımızın iş fikirlerini hayata geçirmeleri için kendilerine her türlü destek ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Buradan önümüzdeki dönemde çok başarılı hikayelerin çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi. Tören sonrasında merkezi dolaşan Bakan Varank, Başkan Şahin ve protokol kadın girişimcilerin ürünlerini gözlemledi, atölyeler hakkında bilgi aldı.

Merkez içerisinde kadın girişimcilere tahsis edilmek üzere atölyeler, idari ofisler, çok amaçlı salon ve kreş bulunuyor. Ayrıca merkezde farklı büyüklüklerde toplam 25 adet atölye yer alıyor.  Öte yandan destek merkezinden faydalanacak kadın girişimcilerin iş fikirlerine göre uygun atölyeler, cüzi kiralarla ve beraberinde sunulacak çeşitli desteklerle kendilerine tahsis ediliyor.

Törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri; Ahmet Üzer, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve iş insanı Adil Sani Konukoğlu yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’e Bir Kadın Girişimci Merkezi Daha Kazandırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin