GAZİANTEPLİ LİMAN İSTİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEPLİ LİMAN İSTİYORTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Gaziantep’in Türkiye’nin en hızlı sanayileşen ve en hızlı büyüyen şehri olduğunu vurgulayarak, ‘’Müthiş bir başarı hikâyesi yazdınız. Moral bulmak isteyen Gaziantep’e gelsin’’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Sanayi Odası’nın ‘’Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’nde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in son yıllarda büyük gelişim ve dönüşüm yaşadığına işaret ederek, ‘’Müthiş bir başarı hikâyesi yazdınız. Şu anda Gaziantep Türkiye’nin en hızlı sanayileşen ve en hızlı büyüyen şehri’’ diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında Gaziantepli 50 firma bulunduğunu,  son beş yılda istihdamını yüzde 88 artırdığını ve bu artışla bütün iller içinde birinci, ihracatını artırmada da lider olduğunu belirten Konukoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

DÖRTYOL-HASSA TÜNELİ YETMEZ HIZLI TREN İSTİYORUZ

‘’Şimdi Gaziantepli,  bizim hızla ihracat yapabilmemiz için bizim denize ihtiyacımız var diyor. Sayın Bakanım, Gaziantep liman istiyor. Tek bir istedikleri; Dörtyol-Hassa tüneli.  Bu kadar ihracat yapan,  ihracatını bu kadar hızlı artıran ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak bu güzel şehir bu tüneli hak etmiyor mu… En başka hak eden Gaziantep.  Ama ben sizin yerinizde olsam bu iş tünel ile bitmez. Hızlı tren istememiz lazım. Hızlı tren olmazsa olmaz.

Türkiye’deki gümrük kapılarının TOBB tarafından modernize edildiğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, kapıların modernizasyonu sonrası bekleme süresinin yarı yarıya azaldığını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, ‘’İthalat ve ihracat yapan bütün kardeşlerimin bekleme süresi yarı yayı azalınca kazancı yıllık 410 milyon TL oldu’’ dedi.

Kapıların modernizasyonu konusunda kendisine yöneltilen bazı eleştirilere tepki gösteren Hisarcıklıoğlu, ‘’Para almam pul almam. Öbür taraftan adam yazıyor, ‘Rifat kapıları tuttu’… Hangi kapıyı tuttum gösterin bana. Biz hizmete devam ediyoruz. Kapıları modernize ettik. Birleşmiş Milletler tarafından bütün yayınlarında, Türkiye’de yaptığımız gümrük kapılarını modernize projemiz dünyaya en iyi örnek olarak gösteriliyor’’ diye konuştu.

Özel sektör olarak devletten hiçbir şey istemediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Özel sektör olarak 2023 hedeflerini yakalayacağımıza inanıyoruz. Zaten moral bulmak isteyen Gaziantep’e gelsin, Gaziantep’te moral bulsun sonra Ankara’ya gidip çalışsın’’ sözlerine yer verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, özel sektör olarak tek istediklerinin rakipleriyle eşit şartlarda rekabet etmek olduğunun altını çizerek, ‘’Onun için yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var. 4 siyasi parti bize söz verdiler, biz yeni Anayasamızı istiyoruz’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de konuşmasında, Gaziantep’in yıldızı unvanını hak eden,  üreten, kazanan ve Türkiye’ye kazandıran değerli sanayicileri tebrik etti.

Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde, konuşmaların ardından 69 firmaya ödülleri dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEPLİ LİMAN İSTİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin