GAZİANTEPLİ SANATÇILAR, GAZİANTEP İÇİN SÖYLEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEPLİ SANATÇILAR, GAZİANTEP İÇİN SÖYLEDİGaziantepli sanatçılar “Gaziantep için söyle”  projesi kapsamında Gaziantep yöresine ait ‘Bahçalarda Mor Meni’ isimli türküyü Gaziantep’in tarihi mekanlarında seslendirerek klip çekti. Klip için düzenlenen gala gecesinde sanatçılar Gaziantep yöresine ait eserleri seslendirdi.

Gaziantep Sanatçılar Derneği tarafından hazırlanan klipte Gaziantepli 12 sanatçı yer aldı. Şahinbey Toplantı salonunda düzenlenen “Gaziantep İçin Söyle” gala gecesine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Gaziantep’in çeşitli yerlerinde çekilen klip Gaziantep’in kültürel değerlerini yaşatmak adına büyük önem taşıyor. Kısa adı GANSAD olan Gaziantep Sanatçılar Derneği tarafından hazırlanan klibe, Gaziantep Valiliği, Şahinbey Kaymakamlığı, Şehitkâmil Kaymakamlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve GRT  katkı sağladı.

GAZİANTEPLİ SANATÇILAR, GAZİANTEP İÇİN SÖYLEDİBİZ SANATÇILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Gecede konuşma yapan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan,  “Gaziantepli sanatçılara destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Biz sizi seviyoruz, biz sizi yetiştirenleri seviyoruz. Sizi yetiştirenlerin ellerinden öpüyoruz. Gaziantep sizlerle güzel yerlere gelecek, kültürel mirasımız sizlerle zenginleşecek ve var olacak. Yaptığımız en büyük iş sanatçılarımıza destek olmaktır. Ben bu klibin hazırlanmasında katkı sağlayan 7’den 70’e herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Sanatçılar Derneği (GANSAD) Başkanı Ahmet Onurlu “Bahçalarda Mor Meni” isimli türkünün farklı seslerle ve yorumlarla icra edildiğine vurgu yaparak sanatçıların bu türküyü Gaziantep’in değişik mekânlarında seslendirmesinin kültürel mirasa katkı niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Konuşmasına sitem dolu sözlerle başlayan Onurlu, “Bizler her şeye rağmen Gaziantep’in çocukları, Gaziantep’in sanatçıları olarak el ele vererek şehrimizin kültürünü daha yükseklere taşımak ve tanıtmak için çaba göstereceğiz. Bir şehrin kalkınmasında sanayi kadar kültürün de etkin rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Beklentimiz Gaziantep’in sanatçılarına sahip çıkılması! Amacımız Gaziantep kültürünü yaşatmak ve tarihi dokularımıza sahip çıkmaktır. Bizler gibi gönlünü ve yaşamını sanata adamış, söz yazmış ve seslendirmiş bir şehre bir yöreye değer kazandırmış büyüklerimiz var. Biz o büyüklerimizden aldığımız bayrağı ileriye taşımak ve türkülerimizi yaşatmak için varız.

KLİP TARİHİ MEKÂNLARDA ÇEKİLDİ

Türkümüzün klibini Şehrimizin tarihi alanlarında gerçekleştirdik. Bu alanlar içerisinde Tarihi Kale, Zeugma Müzesi, Rumkale, Bey Mahallesi, Şahinbey ve Şehitkâmil’in anıt mezarı yer alıyor. Bu klib Gaziantep’in tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak. Bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan başta  Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan olmak üzere Kültür Müdürlüğümüze, büyükşehir Belediyesine, Şahinbey Belediyesine, Şehitkamil Kaymakamlığına ve emeği geçen herkese sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep yöresine ait ‘Bahçalarda Mor Meni’ türküsünü seslendiren Ahmet Onurlu, Mustafa Karadağlı, Mustafa Korkmaz, Emine Yavuz, Hüseyin Yıldırım, Hüseyin Yiğit, Soner Çalışkan, Yusuf Şimşek, Adnan Orhan, Büşra Yılmaz adlı sanatçılar gecede seslendirdikleri Gaziantep türküleri ile izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Sık sık alkışlarla sanatçılara destek olan izleyiciler hazırlanan klibi izleyince duygulu anlar yaşadı. Gece boyunca alkışların kesilmediği salonda izleyiciler söylenen Antep türkülerine büyük bir coşkuyla eşlik etti.

Büyük bir coşku içerisinde geçen gecenin sonunda projeye katkı sağlayanlara plaket takdim edildi ve sanatçılar hep birlikte Gaziantep Türküsü “Bahçalarda Mor Meni’yi seslendirdi. Sanatçılara eşlik eden izleyiciler hazırlanan klibi yeniden ayakta alkışlayarak izledi.

NARKOZ HABER

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

https://www.facebook.com/narkoz.haber/media_set?set=a.514744511984645.1073741866.100003473025117&type=3&uploaded=32

GAZİANTEPLİ SANATÇILAR, GAZİANTEP İÇİN SÖYLEDİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEPLİ SANATÇILAR, GAZİANTEP İÇİN SÖYLEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin