GAZİANTEPSPOR’DA ZOR GÜNLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEPSPOR’DA ZOR GÜNLER

Geçtiğimiz hafta sonunda Şanlıurfa GAP Arena’da oynanan ve Gençlerbirliği’nin 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlanan maçtan sonra olaylar çıktı. Şanlıurfalıların, Gençlerbirliği takımı lehine tezahüratta bulunmaları ortalığın karışmasına neden olurken, sahaya inen Gaziantepspor taraftarları polisle çatışarak yönetimin istifasını istedi. Taraftarlar uzun süre “Başkan İstifa” sloganı attı.


Süper Toto Süper Ligde zor günler geçiren Gaziantepspor, Kamil Ocak Stadyumunun bakıma alınması nedeniyle Şanlıurfa GAP Arena stadında oynadığı Gençlerbirliği maçından 3-2 mağlup ayrılarak ağır bir darbe daha aldı. Aldığı yenilgiyle 11 puanda kalan Gaziantepspor 15.sıraya yerleşti. Yenilgi sonrası Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın futbolcular ile birlikte değil, özel bir araçla Gaziantep’e döndüğü ve istifa edeceği söylentileri ağırlık kazanırken maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl açıklamalarda bulundu. Kızıl; yaşananların kendisini derinden üzdüğünü belirterek, sporun öncelikle dostluk ve kardeşlik olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

YAŞANANLAR BENİ DERİNDEN ÜZDÜ

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl açıklamasında sporun dostluk ve kardeşlik yönüne vurgu yaparak Şanlıurfa Gap Arena Stadyumunda yaşanan olayların bir Şanlıurfalı olarak kendisini derinden yaraladığını söyledi. Kızıl yaptığı açıklamada ; “maç öncesinde oldukça güzel bir ortam vardı. Şanlıurfa’ya ayak basmamızla birlikte herkesin ilgisi ve sevgisiyle karşılaştığımızı belirtmek istiyorum. Gerek Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantepli olan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa Yalçın takımımızın kamp yaptığı hotele gelerek bizleri onurlandırmışlardır. Ayrıca Şanlıurfa Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası tüm sivil toplum örgütleri bizleri ziyaret ederek bizlere yakın ilgi alaka göstermişlerdir. Şanlıurfa Gap Arena Stadyumuna geldiğimiz andan itibaren çok güzel görüntüler vardı. İki takım taraftarı yan yana oturmuş “Antep-Urfa omuz omuza” tezahüratları yaptılar. Her şey bu kadar güzel gidiyor derken kale arkasında bulunan kendini bilmez bir grup, maçı provoke etmiş ve diğer taraftarlarda onlara alet olarak taraftarımızı tahrik etmiştir. Bu yaşanan olayı tüm Şanlıurfa halkına mal etmemiz mümkün değildir, ancak maça gelerek taraftarımızı tahrik eden, takımımıza küfürler eden bir grup Şanlıurfalı taraftarları şiddetle kınıyor ve bir hemşerileri olarak onlar adına utandığımı dile getirmek istiyorum.

GAZİANTEPSPOR’DA ZOR GÜNLEREMNİYET MENSUPLARI TARAFTARIMIZA ŞİDDET UYGULAMIŞTIR

Ancak beni derinden üzen bir diğer konu ise saygı duyduğum emniyet mensuplarımızın taraftarlarımıza şiddet uygulaması ve biber gazı sıkması olmuştur. Ayrıca bu biber gazının sadece Gaziantepspor taraftarına sıkılması ise manidardır. Oradaki görevli polislerin taraftarımızı tahrik eden Şanlıurfalı taraftarları dışarı çıkarması gerekirken takımını desteklemeye çalışan ve başka bir amacı olmayan taraftarımıza şiddet uygulaması bizleri çok üzmüştür. Bu yaşanan olayların ardından Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, bizzat şahsımı arayarak yaşanan olaylardan ve emniyet mensubunun taraftarımıza biber gazı sıkmasından duyduğu üzüntüsünü dile getirmiştir. Ancak şunu bir kez daha söylemek isterim ki bir grup kendini bilmez taraftarın yaptıkları Şanlıurfa’nın Süper Lig’e henüz hazır olmadığını göstermiştir. Gerek kendi maçlarında olay çıkaran Şanlıurfa taraftarı, gerekse bizim maçımıza Gaziantepspor’u desteklemek amacıyla geldiklerini belirten, daha sonra rakip takım aleyhine tezahürat yapması ve taraftarımızı tahrik edip olay çıkarmıştır.

ŞANLIURFA ADINA TALİHSİZ BİR GÜN YAŞANMIŞTIR

Bu olayı çıkaran bir grup taraftar şunu unutmasın ki Gaziantepspor sayesinde şehirlerinde, sahalarında ilk kez bir Süper lig müsabaka izleme şansı bulmuşlardır. Özellikle maçtan 1 hafta önce evimde Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu ile birlikte beni ziyaret eden Şanlıurfa’nın iki taraftar grubu bizzat Gaziantepspor’a destek olacaklarını bana söylemişlerdir. Ama olayları provoke edenler Şanlıurfa adına talihsiz bir gün yaşatmışlardı. Tüm Türkiye şunu çok iyi biliyor ki Gaziantep, hep kardeşliğin ve dostluğun öncülüğünü yapmıştır. Sahamızdaki onarım çalışması nedeniyle dostluk ve kardeşlik elimizi uzattığımız Şanlıurfa’da kendini bilmez bir grup taraftar, bunu elinin tersiyle itmiştir. Gaziantep her zaman büyük kalmaya devam edecektir. Evine gelen tüm rakiplerine ve rakip taraftarına aynı misafirperverliği göstermeye devam edecektir. İşte Gaziantep bu yüzden büyüktür, bunu hiç kimse tartışamaz.

MAÇI NEDEN ŞANLIURFAYA ALDIK?

Bilindiği gibi Kamil Ocak Stadımızın zeminleri oynanamaz hale gelmiştir. Kamil Ocak Stadı zemininin bozuk olduğunu ben ve yönetimimiz değil teknik ekip ve futbolcularımız söylemiştir. Gerek teknik ekibimizle yaptığım toplantıda, gerekse futbolcularla görüştüğümde bana “Başkanım zeminimiz çok kötü futbol oynanmıyoruz” şikayetinde bulundular. Futbolcular sakatlanmaktan korktuklarını ve zeminin futbol oynamaya müsait olmadığını belirtmesi üzerine stadın zeminini bakıma almak zorunda kaldık. Bunun üzerine Kamil Ocak Stadını bakıma almaya karar verdik ve maçları nerede oynayacağımızı araştırmaya başladık. Benim ilk teklifim ve ilk düşüncem GASKİ Tesislerinde oynanabilir mi olmuştur. Ancak GASKİ tesislerinin Süper Lig maçı oynamaya müsait olmadığı anlaşılmıştır. Bu mümkün olsaydı şahsım GASKİ tesislerinde oynatılması taraftarıydı. Daha sonra teknik ekibimizin araştırmaları sonucunda en uygun sahanın Şanlıurfa GAP Arena Stadı olduğunu belirtildi. Ben buna rağmen Şanlıurfa’da oynanmasına gönüllü değildim ama gerek Adana’da iki takımın bulunması ve ayrıca zeminin bozuk olması, Mersin İdman Yurdu’nun bize rakip olması ve Kahramanmaraş Stadının ise Süper Lige uygun olmaması nedeniyle mecburen maçımız teknik ekibin isteği doğrultusunda Şanlıurfa’ya aldık.

Yani ben İbrahim Kızıl olarak keyfi olarak bu kararı almadım. Teknik ekibimiz bu yönde rapor vermiştir ve maç Şanlıurfa’da oynanmıştır. Stadın bakımı neden sezon başı yapılmadı deniliyor ancak sezon başında stadımızın zeminleri oldukça iyiydi ama stadımızda ardı ardına oynanan maçlar, yapılan kutlamalar nedeniyle saha zeminleri kötü hale getirmiştir. Gerek Türkçe Olimpiyatları, gerekse bayram kutlamaları ve ayrıca festival kutlamaları nedeniyle sahamız zarar görmüştür.

Ayrıca şehrimizin iki güzide takımı aynı sahayı kullanmaktadır. Gerek Gaziantepspor, gerekse temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, aynı sahada maç yapıyorlar. Kamil Ocak Stadında her hafta maç oynanmaktadır ve bunun arasına kupa maçları girmiştir. Hal böyle iken ve tüm gerçekler ortadayken bu olaylardan nemalanmak isteyenler ben Şanlıurfa’lı  olduğum için maçı keyfi olarak aldırdığımı söyleyerek taraftarımızı yalanlarıyla kışkırtıyorlar. Onları Allaha havale ediyorum. Bu yaşananlardan nemalanmak isteyen bütün amaçları ve gayeleri şahsım üzerine oyun oynamak olan bazı kendini bilmezler isteği emellere ulaşamayacaktır.

Ben bu olayın büyütülmeden bir an önce unutulmasını istiyorum. Şanlıurfa’da yaşanan olaylardan dolayı çok üzüntülüyüm. Olayların buraya gelmesini tabii ki tasvip etmiyorum ve bu yaşananlardan dolayı bu olayları başlatan bir grup Şanlıurfa taraftarını bir kez daha kınıyor ve Şanlıurfa’da yaşananlardan dolayı taraftarlarımızdan, Gaziantep halkından, camiamızdan ve tüm spor camiasından özür diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmayız ve karşılaşmayacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEPSPOR’DA ZOR GÜNLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin