Gaziantep’te 15 Temmuz’dan bu yana darbe bilançosu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal Gaziantep’in 15 Temmuz’dan bu yana darbe bilançosunu açıkladı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Bürosunca Gaziantep’te FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar tüm hızıyla sürüyor.

“Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

Soruşturmalarla ilgili davalar büyük bir özveri ve titizlikle açılıp, sonuçlandırılmaya çalışılırken 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Kurmak ve Yönetmek’ ve ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme (Darbe)’ suçlarından  Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızda açılan toplam dosya sayısı 4 bin 846, halen derdest olan dosyası sayısı 2010, düzenlenen iddianame sayısı 837, toplam tutuklu sayısı 984, adli kontrol kararı uygulanan kişi sayısı 1044’tür.

Gaziantep’te 15 Temmuz’dan bu yana darbe bilançosu

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ / PDY Terör örgütü ile ilgili olarak; Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal’nın koordinatörlüğünde 4 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 12 Cumhuriyet Savcısı ile birlikte Türk Ceza Kanunu’nun 314/1 ve 314/2 maddesinde düzenlenen Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlarından darbe teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar toplam 886 hakim savcı dosyasına bakılmış olup, halen derdest olan dosya sayısı 526, düzenlenen iddianame sayısı 316’dır. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nin yetkili olduğu iller de dahil olmak üzere Gaziantep Cumhuriyet Savcılığımızca yürütülen soruşturmalar neticesinde toplam tutuklu hakim savcı sayısı 487 olup, 334 hakim savcı hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır.

Türk Ceza Kanunu’nun 314/1 ve 314/2 maddesinde düzenlenen Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlarından aralarında asker, polis, mülki idari amiri, iş adamı, esnaf, avukat, okul/yurt öğretmeni, öğrenci, hemşire, doktor, serbest meslek, sivil,… diğer Kamu Çalışanı olan kişiler hakkında açılan dosya sayısı 3955, derdest dosya sayısı 1482, düzenlenen iddianame sayısı 518, toplam tutuklu sayısı 450, adli kontrol kararı uygulanan kişi sayısı 680’dir.

Türk Ceza Kanunu’nun 309.maddesine göre Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme DARBE girişiminde bulunan askerlere yönelik yapılan çalışmalar neticesinde ise açılan dosya sayısı 5, derdest dosya sayısı 2, düzenlenen iddianame sayısı ise 3 olup, tutuklu sayısı 47, adli kontrol kararı uygulanan kişi sayısı 30’dur.

FETÖ/PDY Terör Örgütü hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında sonuç olarak 984 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiş, 1044 kişi hakkında Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması kararı verilmiştir.

Fetö Terör Örgütü ile ilgili olarak Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek ile Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçlarından toplam 837 iddianame hazırlanarak Kamu Davası açılmıştır.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında tespit edilen 197 ticari şirket hakkında işlem yapılmış olup, bu şirketlerden 72’sine el konulmuş, 69’una kayyum ataması yapılmıştır.

Şirketlere yönelik açılan toplam dosya sayısı 86, bu şirketler hakkında devam eden derdest dosyası sayısı 74’dür. Yine bu şirketler hakkında düzenlenmiş iddianame sayısı 6 olup, 6 dosya hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olmak örgüte finans sağlamak suçlarından 183 şüpheli’den 26’sı tutuklanmış, 16’sı hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te 15 Temmuz’dan bu yana darbe bilançosu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin