GAZİANTEP’TE HEMŞERİ DERNEKLERİ BİR ARAYA GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP'TE HEMŞERİ DERNEKLERİ BİR ARAYA GELDİGaziantep Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu çalışmalarına Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin davetlisi olarak çalışmalarına devam etti.

Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu kent bütününe dağılmış değişik  farklı bölgelerde yaşayan birbirine hemşerilik bağı ile bağlı hemşehri, boy, aşiret gruplarını tek tek ziyaret ediyor.

Sahada Gaziantep’te yaşayan grupların sorunlarını, kente dair beklentileri ve sorunlarının çözülmesi yönünde görüş alışverişinde bulunan Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu derledikleri bilgileri hem dermeklerle hem de kent Konseyi çalışma gruplarıyla paylaşıyor.

HEMŞEHRİ VE BOY DERNEKLERİ: ÇÖZÜM SÜRECİNDE TARAFLARDAN SAMİMİYET BEKLİYORUZ

GAZİANTEP'TE HEMŞERİ DERNEKLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri çalışma Grubu bu kez Sivaslıların uğrak yeri olan Gelincik Restaurant ’ta yöresel yemeklerle karşılandı. Toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Tural’ın yanı sıra Kent Konseyi Çalışma Gruplarının başkanları da katıldı.

54 hemşeri ve boy derneğini temsilen 103 kişinin katıldığı toplantıda birlik ve beraberliğin oluşması yönünde mesajlar verildi.

GAZİANTEP'TE HEMŞERİ DERNEKLERİ BİR ARAYA GELDİTural: Kent Konseyi Çalışma gruplarının diğer çalışma gruplarıyla beraber entegre çalışmaları esas alınmaktadır.

Kent konseyi adına bu çalışma grubunun çalışmasını takdirle karşıladıklarını ifade eden Kent Konseyi çalışma grubu Genel Sekreteri Fikret Tural Gaziantep’in tüm kesimlerini kapsayan çalışma gruplarının bir sivil inisiyatif olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: Amacımız Gaziantep’te yaşayan ırk ,din ,dil,mezhep,memleket ayrımı yapmadan bu memlekete gönül vermiş, bu kentte karnını doyuran yaşayan tüm insanları bir araya getirmektir.Hiç bir zaman ayrımcılığa fırsat vermeden kendi yaşadığımız şehir için,gelecekteki çocuklarımız için bir arada bulunmak ve onların geleceğini garanti altına almak ,daha iyi şartlarda yaşamak için kendi çabalarımızla elimizden ne geliyorsa bir arada bulunmamız gerektiğine inandığımız için, Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubunu kurduk.Hemşeri dernekleri çalışma Grubunun yanında 16 çalışma grubu daha var. Spor Çalışma Grubu,Halk Kültürü Çalışma Grubu,Yakın tarih araştırma grubu,İmar alt yapı çalışma grubu,Gençlik Meclisi,Çevre çalışma grubu,Engelliler Meclisi,Spor çalışma Grubu gibi  çalışma grubunun başkanları da şu an aramızda .Burada yapılmak istenen sadece  Hemşeri Çalışma Grubunu değil,bu çalışma gruplarının diğer çalışma gruplarıyla beraber entegre çalışmalarının da  oluşturulması esas alınmaktadır.

Kent konseyi olarak bizler her zaman bütün problemlerinin çözülmesi yönünde yanınızdayız. Kent Konseyi yapımız şu anda 1030 kişiye ulaşmış durumda. Alt yapımız sizler gibi gönüllü arkadaşlardan oluşuyor. Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubunu da bu çalışmasından dolayı kutluyorum.

Kent Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu Başkanı Halil Eyyupoğlu ise 4 yıldan beri toplumun tüm kesimlerini bünyesinde barındıran Hemşeri derneklerinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber Türkiye ve dünyaya örnek olabilecek bir kültür festivaliyle işe başladıklarını, farklılıkların birlikte yaşama kültürüne çevrildiği bir atmosferi oluşturduklarını ifade ederek. Bundan sonra sivil inisiyatif olarak toplumla kenti yönetenlerin arasında bir köprü oluşturacaklarını  söyleyerek, bu görkemli toplantıya katılan Başta Kent konseyi Genel Sekreteri Fikret Tural’a, dernek başkanlarına ve kent Konseyi Çalışma Grubu başkanlarına teşekkür etti.

Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu Genel Kurul Delegesi  Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Korkmaz ise  bu davete icabet eden çalışma grubu başkanları ve Hemşeri dernekleri, boy ve aşiret dernekleri başkanlarına teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:”Çok farklı gruplardan  oluşan ve bu kentte yaşayan  bir arada yaşama kültürünü  oluşturan dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.Huzurun ve güvenli yaşamanın garantisi sivil toplum diyalogunun oluşmasından geçer.Bizlerde gerek Kent Konseyi gerekse Hemşeri boy,aşiret dernekleri olarak hep beraber sosyal diyalog ve entegrasyonun gereğini sivil inisiyatif olarak gönüllü yapıyoruz .” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE HEMŞERİ DERNEKLERİ BİR ARAYA GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin