Gaziantep Emniyet ekiplerinin başarılı operasyonu, olası saldırıyı önledi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te dün saat 20.00 sıralarında Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi’nde güvenlik güçlerinin bir hücre evine operasyon düzenlediği sırada üzerinde ki bombayı infilak ettiren DAEŞ militanın “Yunus Durmaz” parçalanarak öldü.

IŞİD’in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz yakalanma korkusuyla gece bile intihar yeleği ile uyuduğu iddia edildi.

Sağ olarak ele geçirilen terörist ve evde bulunan Durmaz’ın eşi üzerinde ki bombayı infilak ettiren kişinin eşi Yunus Durmaz olduğunu söyledi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada “patlamada ölen teröristin kimliği yapılacak DNA testinden sonra kesinleşecektir” dedi.

Yerlikaya’nın açıklaması;

“Gaziantep’te dün saat 20.00 civarında, Şehitkâmil ilçesi Hacıbaba Mahallesi’ndeki bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu bir terörist ölmüş, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir. Sağ ele geçirilen teröristin ismi Hacı Ali Durmaz. Operasyon esnasında evde bir kadın ile 2-3 yaşlarında bir çocuk da vardı. Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, verdikleri ifadede üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğu beyan ettiler. Söz konusu kadın da Yunus Durmaz’ın eşidir. Patlamada ölen teröristin kimliği yapılacak DNA testinden sonra kesinleşecektir. Alınan numuneler Adana’ya gönderildi, muhtemelen yarın netleşir. Operasyon gece 23.55 itibariyle sona erdi. Başta İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olmak üzere operasyona katılan bütün güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum.”

KANLI SALDIRILARIN PLANLAYICISI

Kamuoyu, dün gece kendisini patlatan Yunus Durmaz ile sağ ele geçirilen kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın,  Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar Meydanında düzenlenen saldırıların planlayıcısı olarak biliniyordu.

Durmaz kardeşler İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde yer alıyordu. Yunus Durmaz’ın başına 4 milyon lira, Hacı Ali Durmaz’ın başına ise 1,5 milyon lira para ödülü konmuştu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ve İstihbarat ekipleri  Gaziantep’te Emniyet  Müdürlüğüne yapılan saldırıdan sonra Yunus Durmaz’ın Gaziantep’te olduğu bilgisine ulaşınca yoğun çalışma başlattı. Düzenlenen birçok operasyonda ulaşılamayan Durmaz’ın her ay bir ev değiştirdiği ortaya çıktı.

19 MAYIS’TA HEDEFİNE ULAŞAMADAN PARÇALANDI

Polisin yaptığı yoğun çalışma sırasında kentte sıkışan ve hareket alanı bulamayan Yunus ve Hacı Ali Durmaz kardeşlerin 19 Mayıs törenlerine saldırı hazırlığı içerisinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Aynı gün kentte Kamil Ocak Stadyumunda Gaziantepspor- Antalyaspor maçı, Karataş Şahinbey Kapalıspor Salonunda Royal Hali Gaziantep- Anadolu Efes maçları da oynanması güvenlik tedbirlerinin genişletilmesi ve yapılan operasyonla olası saldırı önlendi.

Polis  ekipleri Durmaz kardeşler ile irtibatlı olduğunu belirleyerek izine ulaştığı kişilerin onlarca adresine salı gününden itibaren birbiri ardına operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, gözaltına alınan şüphelilerin sorgulaması doğrultusunda ulaşılan yeni isimler de operasyonlarla yakalandı.

EŞİ VE ÇOCUKLARIDA AYNI EVDEYDİ

Yunus Durmaz polisleri fark etti yakalayacağını anlayarak üzerindeki intihar yeleğinin fünyesini çekerek patlayıcıyı infilak ettirdi.

Alınan önlemlerin ardından polisler, tuzaklanmış bomba olma ihtimalini göz önünde tutarak Durmaz kardeşlerin yaşadığı evin kapısını patlayıcı ile patlattı. İçeri giren polis, en alt katta gizlenen Hacı Ali Durmaz’ı gözaltına aldı. İkinci kata çıkan polis burada da ölen terörist Yunus Durmaz’ın eşi Nesibe Durmaz ile 2 çocuğunu buldu. Bu sırada evde fark edilen tuzaklanmış patlayıcı da bomba imha uzmanlarınca kontrollü şekilde imha edildi.

Geceleri bile intihar yeleği ile uyuduğu belirlenen Yunus Durmaz’ın, dün akşam yapılan operasyonda çatıda da üzerinde bulunan intihar yeleğini infilak ettirmesinin bu bilgiyi doğruladığı kaydedildi.

Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda IŞİD üyesi oldukları belirtilen yabancı uyruklu 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmasına başlandı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Emniyet ekiplerinin başarılı operasyonu, olası saldırıyı önledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin