GAZİANTEP’TE KRAL GÜNÜ KUTLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP'TE KRAL GÜNÜ KUTLANDIHollanda’nın milli bayramı olan Kral Günü, Gaziantep’te düzenlenen görkemli bir resepsiyonla kutlandı.

Şehrimizde ilk kez Gaziantep Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel tarafından Grand Otel’de düzenlenen Kral Günü’ne Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Ekselans Ron Keller, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, işadamları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Her iki ülkenin Milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Gaziantep Hollanda Krallığı Fahri Konsolosu Bora Tezel, “Kral günü tüm dünyada, Hollanda’nın temsilciliklerinin bulunduğu her noktada yerel halk ile kutlanan bu gün aynı zamanda 400 yılı aşkın süredir dost ve müttefik olan ülkelerimizin yakınlığını ve tanışıklığını arttırmak için önemli bir vesiledir. Hep hayalini kurduğumuz, artık ne yazık ki sadece şakalara konu olan “dünya barışının” sağlanması ve korunması için bu bağların, tanışıklıkların, uluslar arasında atılan küçük köprülerin ve dostlukların önemi büyüktür” dedi.
GAZİANTEP'TE KRAL GÜNÜ KUTLANDIHollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Ekselans Ron Keller ise Gaziantep’te Hollanda için büyük önem arz eden Kral Günü kutlamasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hollanda’nın Gaziantep’teki mültecilere yardım yaptığını hatırlatan Keller, “Biz ticari ilişkilerimizi de üst düzeye çıkarmak istiyoruz Fahri Konsolosumuz Bora Tezel’in öncülüğünde Gaziantep’le ticari ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Ben buraya bize destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere tüm davetlilere bu dostluk temellerinin atılmasına katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kral Günü kutlaması için Adana’da İncirlik Üssü’nde NATO tarafından görevlendirilen bir grup Hollanda askeri de üniformaları ile birlikte katıldılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE KRAL GÜNÜ KUTLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin