GAZİANTEP’TE PKK/KCK OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-pkk-kck6-7 Ekim olayları kapsamında 9 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 5 kişi yakalandı Yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve mermiye de el konuldu.
Gaziantep’te 6-8 Ekim (2014) olayları olarak da bilinen Suriye’nin Ayn El Arap (Kobani) kentinde, PKK/KCK terör örgütünün Suriye yapılanması YPG ile DEAŞ terör örgütleri arasında yaşanan çatışmalar bahane edilerek, PKK/KCK terör örgütünün kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerinde beş kişi hayatını kaybetmişti.
09.10.2014 tarihinde Şahinbey İlçesinde meydana gelen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerinde, silahlı saldırılar neticesinde hayatını kaybeden (5) şahıs ile yaralanan (38) şahsın faillerinin ve bağlantılı diğer şahısların tespitine yönelik titizlikle çok yönlü olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, Özel Harekât Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerden alınan takviye ekiplerinde katılımıyla 08.07.2015 tarihinde saat 05.30 sıralarında (9) ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda (5) şahıs yakalandı.
Halen gösteri ve şiddet eylemlerinde silahla vurularak hayatını kaybeden 5 kişinin ve yaralanan 38 kişinin failleri oldukları tespit edilen 4 kişi aranıyor.
Yakalanan şüpheliler, haklarında “PKK/KCK Terör Örgütüne üye olma, Kasten Öldürme ve Yaralama, Örgüt Propagandası Yapma, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet” suçlarından Adli mercilere sevk edilmiş, şüphelilerden (3)’ü tutuklanarak Gaziantep Cezaevine teslim edilmiş, (1) şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, (1) şahsın katıldığı eylem sırasında silahla yaralanması neticesi felçli olması ve halen tedavisinin devam etmesinden dolayı ifadesi alınamadı.
Operasyon kapsamında;
– (1) adet Glock Marka 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca,
– (1) adet Markasız 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca,
– (1) adet Smıth Wesson Marka 9 mm. çapında bulundurma ruhsatlı tabanca,
– (1) adet Ekol Special ibareli 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca,
– (1) adet ruhsatlı Yarı Otomatik Av Tüfeği,
– (5) adet tabanca şarjörü,
– (147) adet MKE yapımı 9 mm. çapında tabanca fişeği,
– (5) adet 7.65 mm. çapında tabanca fişeği,
– (130) adet av tüfeği fişeği,
– (1) adet PKK/KCK terör örgütü mensubunun posteri,
– (6) adet bilgisayar, hard disk, flash bellek vb. dijital veri depolayıcıları,
– (5) adet cep telefonu,
– (6) adet simkart,
– (1) adet eylemde yüzlerini gizlemek için kullandıkları Plastik maske elde edilerek el konuldu.
“TEPKİ AMACIYLA SOKAĞA ÇIKTILAR”
09.10.2014 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından gerçekleştirilen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemleri ve bu eylemlere tepki gösteren vatandaşlara yönelik eylemci grupların taşlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirmeleri üzerine, tepki amacıyla sokağa çıkan Şahinbey İlçesinde sayıları yaklaşık (2000)’i bulan vatandaş ile yaklaşık (500) kişilik PKK/KCK terör örgütüne müzahir kitle arasında silahlı, bıçaklı, taşlı ve sopalı çatışmalar yaşandı. Bu eylemler sırasında; (5) kişi hayatını kaybetmiş, (4) güvenlik görevlisi olmak üzere toplam (38) kişi yaralanmış, vatandaşa ait işyeri, ikamet ve araçlarında, kamuya ait bina ve araçlarda çok sayıda maddi hasarlar meydana gelmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE PKK/KCK OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin