Gaziantep’te Seyahat Kısıtlaması ne zaman sona erecek?

featured
Diyarbakır Ana Jet Üssüne Saldırı Girişimi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te son günlerde vaka sayısındaki artış sebebiyle Seyahat Kısıtlamasının devam edeceği öğrenildi.

Gaziantep’te Corona virüse bağlı vaka sayısı 750 olurken, ölü sayısı ise 15 oldu. Dün ise Şehitkamil ilçesine bağlı ve 6 bin nüfuslu Sam Mahallesi 48 Nolu Sok., İslahiye ilçesinde de Atatürk Mahallesi’nde bir bina tedbirler kapsamında karantinaya alınmıştı.

Türkiye’de vaka sayısı azalırken, Gaziantep’te ise arttı.

9 ilde şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdi. Bu iller; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ.

SEYAHAT KISITLAMASI DEVAM EDEN İLLER

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 İlde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Gaziantep’te seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Sorusu vatandaşların gündem maddeleri arasında bulunarak, Normalleşme planı çerçevesinde yakın zamanda kaldırılmasını umut ediyorlar. Ancak yetkililer, kurallara uyulması ve virüsün yayılma hızının düşürülmesi için vatandaşları uyardı. Corona Virüsü vaka sayısında düşüş ve yayılma hızının kesilmesine bağlı kısıtlamaların kaldırılacağını belirttiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, Maskesiz olarak asla dışarı adım atılmayacağı,  Fiziki mesafenin mutlaka korunacağı, sık sık ellerin yıkanması gerektiğini,  kalabalık yerlerden olabildiği kadar uzak durulacağı hususunda vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacağını, 18- 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, kasap, manav, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin 10:00-16:00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olmalarına imkan tanıdıklarını da söyledi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te Seyahat Kısıtlaması ne zaman sona erecek?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin