Gaziantep’te uzun bir aradan sonra ilk Cuma Namazı kılındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de bir süreliğine cemaatle kılınmasına ara verilen Cuma Namazı, uzun bir aradan sonra meydanlarda eda edildi.

İl merkezi ve ilçelerde maske, mesafe başta olmak üzere tüm kurallar göz önüne alınarak belirlenen alanlarda kılınan ilk Cuma namazına binlerce vatandaş katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kılınan Cuma Namazında vatandaşlarla birlikte saf tuttu.

Gaziantep’te uzun bir aradan sonra ilk Cuma Namazı kılındı

Gaziantep’te uzun bir aradan sonra ilk Cuma Namazı kılındı

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Pandemi süreci boyunca uzun süredir cuma namazları kılınamıyordu. Bu hafta ilk defa Cuma Namazları ile camilerimiz açıldı. Bu kapsamda uygun olan camilerimizin bahçelerinde, uygun olmayan camiler için de yakın açık alanlarda yerler belirlendi. Bunlar vatandaşlarımızla paylaşıldı. Biz de şu anda Gaziantep Üniversitesinin içerisinde sosyal mesafeye uygun olarak maske takarak cuma namazını kıldık. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza iş düşüyor. Sosyal mesafeyi muhafaza ederek, maske takarak ve kişisel hijyenlerine dikkat ederek hayatlarına devam edecekler.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de uzun bir aranın ardından hijyen kurallarına uygun olarak cuma namazı kıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te uzun bir aradan sonra ilk Cuma Namazı kılındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin