Gazierler Taraftarlar Derneği Yahya Kemal Bayatlı Lisesi öğrencileriyle buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazierler Taraftarlar Derneği, Yahya Kemal Bayatlı Lisesi öğrencileri ile buluşarak  madde bağımlılığının zararları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Gazierler Taraftarlar Derneği Şükrü Ceylan, Yahya Kemal Bayatlı Lisesinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, her türlü bağımlılığın insanın kafasında başlayıp, kafasında bittiğini belirterek, insanların özellikle zararlı bağımlılıklarından kurtulmaları için bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu söyledi.

Sigara, alkol, esrar, eroin, bonzai, kokain, extacy, madde bağımlılığı, kumar, internet, temizlik bağımlılığı gibi bağımlılıklara pedagojik yaklaşım, psikolojik terapi ve farmakolojik tedavi yollarının bulunduğunu kaydeden Gazierler Taraftarlar Derneği Başkanı Şükrü Ceylan Bağımlılığı sosyal hayata tekrar kazandırılması gerekmektedir. İnsanlarda bozulan ahlaki değerlerin ve değişen değer ölçülerinin sonucu olarak uyuşturucu kullanımı en bulaşıcı veba salgınından daha hızlı yayılmaktadır. 21. yüzyılın en tehlikeli biyolojik, kimyasal ve nükleer silahlarından daha tahripkâr ölümlere neden olmakta veya kalıcı hasarlar bırakmaktadır. Bu çağda toplu ölümler savaşlardan değil, insan iradesini esir alan, insanın bedensel, ruhsal, toplumsal yaşamını sonlandıran uyuşturucu ve bağımlılıktan olacaktır. Bu nedenle son derece dikkatli olmalıyız” diye konuştu.

“Sigara ve Alkol Bağımlılığı, Madde ve Teknoloji Bağımlılığı ile Sigara ve Hayat” başlığı ile sunumlar gerçekleştiren Mehmet Bozkurt ise konuşmasında, “Son zamanlarda Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Bunun yanı sıra teknolojik araçların kullanımıyla gelen bir teknoloji bağımlılığı da ortaya çıkmakta ve toplumumuzu maddi ve sosyolojik olarak oldukça etkilemektedir.” dedi. Mehmet Bozkurt;Ülkemizde uyuşturucu kullanımı her yıl katlanarak devam etmiş, uyuşturucu kullanım yaşı inmiştir. Araştırmalarımızda gördük ki ülkemizin durumu gerçekten vahim. Ülkemiz uluslar arası uyuşturucunun geçiş yolu konumuna gelmiş. Ortadoğu’daki uyuşturucu ticareti silah pazarının sermayesini oluşturmaktadır. Bağımlı beyinler ve bedenler köleleştirilip, yok edilmektedir. İnsanlarda değişen değer ölçüleri ve bozulan ahlaki değerlerin sonucu olarak uyuşturucu kullanımı hızla yayılmaktadır. Çağımızda her türlü bilgiye ulaşmak çok kolaydır. İyilik ve kötülük size ve sevdiklerinize çok yakındır. Bu nedenle uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler konusunda son derece dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Gazierler Taraftarlar Derneği Yahya Kemal Bayatlı Lisesi öğrencileriyle buluştu
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gazierler Taraftarlar Derneği Yahya Kemal Bayatlı Lisesi öğrencileriyle buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin