GAZİŞEHİR Kadın Taraftarlardan Çağrı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİŞEHİR Kadın Taraftarlardan Çağrı

GAZİŞEHİR KADIN TARAFTARLARDAN ÇAĞRI: “KADIN CİNAYETLERİ DURSUN ARTIK”

Gaziantep’te boş bir arazide cansız bedeni bulunan 41 yaşındaki Neslihan KAYA’nın ardından 31 yaşındaki Meral MAS’ın evli olduğu erkek tarafından öldürülmesine, Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğinden tepki geldi.

Gaziantep’te bir gün içerisinde iki kadın cinayeti işlenmesi üzerine tepki gösteren Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine SIRAKAYA; “Kadın Cinayetleri Dursun” çağrısı yaptı. Gaziantep Haber

Şehitkamil’e bağlı Belkıs Mahallesinde boş bir arazide ölü bulunan 41 yaşındaki Neslihan KAYA’nın ardından Meral MAS’ın da Eşi Hasan MAS tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğinden tepki geldi. Dernek Başkanı Mezine SIRAKAYA; “Kadın cinayetleri dursun, artık yeter” çağrısı yaparken kadın cinayetlerinin önlenmesi için bir çözüm bulmasını istedi.

İNSAN OLMANIN VERDİĞİ VİCDANLA ŞİDDETE DUR DEMELİYİZ

Sırakaya; “Gaziantep’te meydana gelen ve vahşice iki kadının öldürüldüğünü öğrenmek çok acı verici. Şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın neresinde olursa olsun bu tür olayların yaşanması bizleri derinden sarsıyor. Bu ne öfke bu ne canilik. İnsanlar ne oluyor da bu noktaya geliyor. Öfkesine hâkim olamayan, psikolojisi bozuk, ben yaptım oldu diyen ve kendini vazgeçilmez gören hasta beyinler birçok kadının hayatını, yaşam hakkını elinden alıyor. Buna dur demeliyiz. Kadınlarımızı yaşatmak için artık bir adım atılmalı ve bu cinayetlerin önüne geçilmelidir. Bir gün içerisinde hayatının baharında iki kadınımız göz göre göre katledildi. Bu işi yapanlar yargı karşısında en ağır cezaları almalı. Ancak, bu cinayetlerin başlangıç noktası sorgulanarak temelden bazı sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır. Son zamanlarda bireysel silahlanma oranlarında da ciddi artışlar olduğunu görüyoruz. Bireysel anlamda silah alımının bu kadar kolay olmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz kadınlar her alanda var olmaya devam edeceğiz. Umarım kadın cinayetleri son olur. Hayatı paylaşmak ve kadın erkek cinsiyet ayrımı yapmadan insan olmanın verdiği vicdanla şiddete dur demeliyiz” dedi.

Başkan Sırakaya: “Türk toplumu özüne dönmeli. Bizde kadına el kalkmaz. Bizde kadın dövülmez. Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Toplumların uygarlık seviyesi yükseldikçe şiddetten uzaklaşması gerekirken her geçen gün kötüye gitmemiz hiç normal değil. Bu cinayetleri durdurmak için daha ne bekliyoruz” ifadeleriyle kadın cinayetlerine tepki gösterdi. ” Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİŞEHİR Kadın Taraftarlardan Çağrı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin