GAZİŞEHRE CUMHURİYET AMBARGOSU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİŞEHRE CUMHURİYET AMBARGOSUGaziantep’ten 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü için Ankara’ya gidecek olan otobüsler polis engeline takıldı.

Gaziantep’ten akşam saatlerinde yola çıkan içinde CHP Gaziantep Milletvekillerinin de bulunduğu beş otobüsün Ankara’ya gitmesi engellenerek araçlar Başpınar’da bağlandı.


Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ankara’da düzenlenecek olan 29 Ekim yürüyüşüne katılmak için Gaziantep’ten gidecek olan 5 otobüs Emniyet Müdürlüğü tarafından önce Bayraktar Lisesi önünde durduruldu. Toplu taşımanın yasak olduğunu belirten görevliler vatandaşlara gidecekleri yere kendi arabaları veya Çayırağası gibi şirketlerle gitmelerini tavsiye etti. ADD, ÇYDD, ÇKD ve birçok STK  ve Sendika üyeleri ve başkanlarının içinde bulunduğu beş otobüs yolu kesilerek Bayraktar Lisesi’nin önünde yaklaşık bir saat bekletildikten sonra bırakıldı.

GAZİŞEHRE CUMHURİYET AMBARGOSUGünlerdir tartışması süren ve Ankara Valiliği tarafından böyle bir yürüyüşe izin verilmeyeceği belirtilmesine rağmen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın sert açıklamaları ortamı gererken, taşradan Cumhuriyet yürüyüşleri için Ankara’ya gidecek olan otobüslere izin verilmemesi gergin anların yaşanmasına neden oluryor. Son olarak Gaziantep’ten Ankara’ya gidecek olan beş otobüs Başpınar yakınlarında tekrar durdurularak araçlar polisler tarafından bağlandı. STK Üyeleri sudan sebeplerle bizi engellemeye çalışanlar bunun hesabını verecek diyerek  duruma tepki gösterdi. Polisler bağlanan otobüslerdeki vatandaşları evlerine bırakacaklarını belirterek araçları otoparka çekti. Gitmek istemeyen vatandaşların güvenlik çemberinde bekletildiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİŞEHRE CUMHURİYET AMBARGOSU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin