“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te Milli Ağaçlandırma Günü’nde binlerce fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan ‘Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes’ kampanyası kapsamında Gaziantep kent merkezi ve ilçelerde yılsonuna kadar 3 milyon 900 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Şahinbey ilçesine bağlı Burç mevkiinde yapılan fidan dikim etkinliğinde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, ağaçlandırma seferberliğinde hedeflerinin 2023 yılına kadar 27 Milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.

Vali Gül, “Geçen sene Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda bütün ülkede ağaçlandırma seferberliği başladı. Bizler de hem geçen sene hem bu sene şehir olarak bu anlamda çok önemli bir mesafe katettik. Bu sene de yaklaşık 4 milyon fidan toprakla buluşacak. Toprağın yapısına göre, cinsine göre, ihtiyaçlara göre çok çeşitli fidanlar dikiliyor, bugünkü fidanlarda ise Şahinbey Belediyemizin 15 bin zeytin, 15 bin de fıstık olma üzere katkıları var” dedi.

HEDEF 27 MİLYON FİDAN

Gaziantep’in 4 milyondan fazla fidana ihtiyacı olduğunu belirten Vali Gül, “Bununla ilgili YeşilAntep projesini başlattık. Büyükşehir Belediyemiz ve 2 milyon hemşehrimizin tamamı ile bu fidanları dikmek istiyoruz. 2023’e kadar 27 milyon fidanın toprakla buluşmasını istiyoruz. Burada özellikle şehir içerisinde Büyükşehir başta olmak üzere Şehitkâmil, Şahinbey Belediyelerimiz kendi alanlarında daha boylu fidanlarla ağaçlandırma yapıyor. Orman Genel Müdürlüğümüz orman alanlarında ağaçlandırma yapıyor. Sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile de bunların sayılarını arttırmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu fidanların geleceğe nefes olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Doğan ise “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” kampanyası kapsamında bu yıl 30 ülkede, 81 il ve 922 ilçede aynı anda 83 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Doğan, Gaziantep’te de “Burç Kayakent Ağaçlandırma Projesi” kapsamında 15 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, kent genelinde yıl sonuna kadar kentte yaklaşık 4 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin