Genç GAPGİAD Şehrinin Kurtuluşunu Kutladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç GAPGİAD Şehrinin Kurtuluşunu KutladıGaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Genç grubun düzenlemiş olduğu Bir Şehrin Direnişi Antep Savunması programın da katılımcılar Gaziantep’in kurtuluş savaşında göstermiş oldukları kahramanlığı dinlediler.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) genç grubu düzenlemiş olduğu programla üyelerine Gaziantep şehrinin kurtuluş mücadelesinde ortaya koymuş olduğu kahramanlık ve vatan sevgisini dinleyerek, vatan toprağının hangi mücadeleler sonucunda kavuşulduğunu öğrenme şansına sahip oldular. Genç GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kavsara yapmış olduğu açıklamada; Bizler Gaziantep’in genç iş adamları olarak ticarette önemli başarılara imza atmış, bölgesinde sanayii ve ticaretin merkezi olmuş bir şehrin mirası üzerinde bulunuyoruz. Genç iş adamları olarak geçmişimizden aldığımız bu mirası geleceğe daha da büyüterek aktarmak zorundayız. 92.yılını kutladığımız kurtuluş mücadelesinde %80 yıkılmış, harap olmuş bir şehirden bölgenin ticaret merkezi konumuna gelene kadar geçirilen aşamalar ve verilen mücadeleyi bugün burada daha iyi öğrenmiş bulunmaktayız. Demokrasi ve insan hakları konusunda dünya da söz sahibi olduğunu iddia eden bir devletin şehrimizi sömürge altına alarak insanları köleleştirmeye çalışmasının aciziyatini yaşamış olduğunu dinliyoruz, Gaziantep’i işgal eden Fransız kuvvetlerinin ilk iş olarak bölgenin tek hastanesi olan şehrimizde ki hastaneyi bombalayarak işlevsiz hale getirmiş olmaları savaşın acı yüzünü insanlarımıza yaşatmıştır. Geleceğimize güvenle bakmanın yolu tarihi iyi bilmekten ve geçmişte yaşanılan olaylardan ders almaktan geçtiğini ifade eden Kavsara, Bizler şehrin genç iş adamları olarak tarih şuurunu öğrenmeye devam edeceğiz dedi.

Genç GAPGİAD’ın organizasyonuyla Divan otelde gerçekleşen geceye Sunumlarıyla değer katan ve Gaziantep’in kurtuluşunda göstermiş olduğu Kahramanlık ve cefayı anlatan Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Pamuk; Gaziantep şehrinin binlerce yıllık bir medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, sizler şehrini canı pahasına savunan kahraman bir neslin torunlarısınız diyerek vatan sevgisinin önemini anlattı. 92 yıl önce Fransız askerlerinin vahşetini anlatan Pamuk; savaşın yüzü her daim acımasız ve vahşi olmuştur. Binlerce yıldır yapılan savaşlarda her daim yaşanan vahşet aynı olmuştur dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Genç GAPGİAD Şehrinin Kurtuluşunu Kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin