Genç Hasta Sayısı Artıyor

featured
Sağlık Hizmetleri Sendikası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç Hasta Sayısı Artıyor

Son 15 gündür özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin giderek artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkamadığının altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Genç hasta sayıları ne yazık ki giderek artıyor. Daha önceki piklerde genç hastaların yoğun bakıma yatma oranı çok daha azdı. Yeni mutasyon ile hem yayılma oranları hem de virüsün tahribi arttı. Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de aşıya rağmen virüse yakalananların olduğunu görüyoruz. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı. Tam kapanma dâhil tüm önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı. enç Hasta Sayısı Artıyor
 Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı son 15 gündür kritik seviyelerde ilerliyor. Özellikle büyük şehirlerdeki hastanelerin artan koronavirüs vakalarıyla başa çıkamadığının altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Yeni mutasyon genç hastaların yoğun bakım oranlarını arttırdı. Sağlık çalışanlarımız sınırları zorlayarak tedavi olanakları yaratmaya çalışıyor. Tam kapanma dâhil tüm önlemler alınmalı. Aksi takdirde ölümlerin artacağını öngörebilmemiz mümkün” ifadelerini kullandı.

‘SİNOVAC AŞISINA RAĞMEN VİRÜS BULAŞABİLİYOR’

Tüm sağlıkçıların Çin üretimi Sinovac aşısıyla aşılandığını belirten Özlem Akarken, “Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de aşıya rağmen virüse yakalanan vakalar olduğunu görüyoruz.   Hastalarla sürekli temas halinde olan sağlık çalışanları aşılanmış olsalar dahi, koronavirüsü yakınlarına bulaştırabiliyor. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı, ülkemizde artık baskın olarak görülen yeni mutasyon ile sağlık çalışanlarının aileleri de yüksek risk grubunda” dedi.

‘AŞI ELİMİZDEKİ EN KUVVETLİ VE TEK ÇÖZÜM’ 

Aşılama çalışmalarının tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Özlem Akarken, “Aşı virüs ile mücadelede elimizdeki en önemli silah. 60 yaş üstü bireylerin yoğun bakım oranlarının sert bir şekilde düşmesi aşının işe yaradığının en önemli göstergesidir. Yeni mutasyon daha hızlı yayıldığı gibi daha büyük tahribat yaratıyor. Yoğun bakımdaki hasta sayılarının düşüşü ve nihayetinde virüsten kurtulmamamızın tek bir çözümü var, o da tüm yaş gruplarının aşılanması. Aşılamada gerekli oranı yakalamazsak tam kapanma dâhil diğer önlemlerin alınması gerekiyor” diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Genç Hasta Sayısı Artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin