Genç yetenekler tasarlıyor GAHİB dokuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç yetenekler tasarlıyor GAHİB dokuyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (GAÜN), Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halı Tasarım Derneği (HATAD) ile işbirliği halinde “Tasarlayın dokuyalım” sloganıyla startı verilen üç ayrı kategoride VII. Makine Halısı Tasarım Yarışması düzenliyor. Yarışmaya son başvuruların 15 Haziran 2021 olduğu açıklanırken Türkiye’nin çeşitli kentlerinden başvuruların olduğunu da açıklandı.  GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan yaptığı değerlendirmede makine halı tasarım yarışmasının sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını, makine halı üretiminde liderliği elinde bulunduran Gaziantep’in dünya halı modasında da belirleyici roller üstlendiği ifade etti.

 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (GAÜN), Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halı Tasarım Derneği (HATAD) ile işbirliği, ile düzenlenen VII. Makine Halısı Tasarım Yarışması büyük ilgi görüyor. Bu yıl yarışmanın üç ayrı kategoride düzenlendiğini açıklayan GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan “Birliklerimiz tarafından Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (GAÜN), Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halı Tasarım Derneği (HATAD) ile işbirliği halinde düzenlenen VII. Makine Halısı Tasarım Yarışması bu yıl üç ayrı kategoride düzenlenecektir. Yarışma ortaokul, lise ve üniversite için üç ayrı kategoride pandemi koşulları olumsuz etkilese de yüksek katılım bekliyoruz. Türkiye, Makine Halısı ihracatında yıllardır dünya lideridir. Gaziantep, son yirmi yılda yaptığı önemli yatırımlar ve çalışmalar ile makine halısı üretiminde, dünya çapındaki en önemli üretim merkezi haline gelmiştir.

Makine halısı sektörü, katma değeri yüksek, özgün ve kaliteli ürünler üretmeyi ve uluslararası rekabet gücünü sürdürmeyi hedeflemektedir. Firmalarımızın sahip olduğu uluslararası rekabet avantajlarını koruyabilmeleri açısından yeni ve özgün koleksiyonların oluşturulması, müşterilerin beğeni ve tercihlerine doğru ve zamanında cevap verilebilmesi, büyük önem arz etmektedir. Tüm genç tasarımcılarımızı ve tasarımcı adaylarımızı davet ediyoruz” dedi.

 Modaya yön verecek tasarımcılara ihtiyacımız var

Türkiye’de özellikle Gaziantep’te halı sektörünün önemli bir sanayi kolu olarak geliştiği ve ülke ekonomisine büyük destekler verirken istihdamıyla da binlerce insana iş aş kapısı olduğunun altını çizen GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan sektörün devamlılığı ve geleceği için sadece üretimde değil modaya da yön verecek yeteneklere ihtiyaç olduğunu ifade ederek “Ulusal ve uluslararası pazara sunulabilecek, Makine Halıcılığı sektöründe moda yaratabilecek özgün tasarımların ortaya çıkarılmasının yanı sıra Tasarımcı adaylarının özgür düşünce ve sanatsal becerilerini üretim alanına aktarmalarına yardımcı olunması, tasarım kültürünün küçük yaştan itibaren gelişmesi ve tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olunması, Üniversite-Sanayi, Lise-sanayi işbirliğine katkıda bulunulması ve Sanatçı-tasarımcıların katkıları ile üretimde kalitenin artmasına katkıda bulunulmasının amaçlıyoruz. Yarışmaya ilginin büyük olması gelecek açısında umut vericidir” dedi.

Dereceye giren tasarımlar dokunacak, ödüller GAHİB tarafından verilecek

Yarışmayla ilgili ödüller hakkında da bilgi veren Başkan Ahmet Kaplan yarışma finalinde dereceye girenlere GAİB tarafından tüm kategorilerde toplam 125.000 TL ödül verileceğini belirtti. Yarışmanın üniversite kategorisinin birincilik Ödülünün 20.000 TL, ikincilik Ödülünün 15.000 TL, üçüncülük ödülünün 10.000 TL olduğunu belirterek ayrıca yarışmada dördüncülük ve beşinciliği elde eden yarışmacılara diz üstü bilgisayar, geriye kalan 15 finaliste de tablet ödülü verileceğini söyledi. Lise kategorisinde; Yarışma finalinde dereceye giren ilk üç öğrenciye dizüstü bilgisayar, geriye kalan 7 finalistimize tablet ödülü verilecektir. Ortaokul kategorisinde ise yarışma finalinde dereceye giren ilk öğrenciye dizüstü bilgisayar, geriye kalan 4 finalistimize tablet ödülü verilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Genç yetenekler tasarlıyor GAHİB dokuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin