Gıda harcamasında en çok et harcamasına pay ayrıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, en fazla gıda harcamasının “et, balık ve deniz ürünleri” için yapıldığı belirtildi.

Hanehalkı Bütçe Araştırması, 2017 yılı sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının %19,7’sini gıda ve alkolsüz içecekler oluşturdu.

Gıda ve alkolsüz içeceklere yapılan harcamalarda en büyük payı %22,4 ile et, balık ve deniz ürünleri alırken, bunu %17,9 ile ekmek ve tahıllar, %15,1 ile sebzeler, %13,4 ile süt, peynir ve yumurta izledi. En düşük paya sahip harcama grupları ise, %2,2 ile diğer gıda ürünleri, %3,1 ile kahve, çay ve kakao, %3,6 ile alkolsüz içecekler olarak sıralandı.

Gıdaya ayrılan pay yüksek gelirlilerin bütçesine daha az yansıdı

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada toplam tüketimde gıdanın payının hanelerin gelir düzeyine göre değiştiği ifade edildi.

Araştırma sonuçlarına göre, en düşük gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki haneler toplam tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içeceklere %28,6 pay ayırırken; en yüksek gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki haneler %14,6 pay ayırdı.

Yüksek gelirli et, düşük gelirli ekmek aldı

En düşük gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki hanelerin gıda harcamalarının %20,1’ini ekmek ve tahıllar, %18’ini et, balık ve deniz ürünleri, %17,8’ini ise sebzeler oluşturdu. En yüksek gelire sahip %20’lik gelir dilimindeki hanelerin gıda harcamalarının %26,5’ini et, balık ve deniz ürünleri, %15,8’ini ekmek ve tahıllar, %13’ünü sebzeler oluşturdu.

Birinci ve beşinci %20’lik gelir gruplarında gıda harcama payları, (%), 2017

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gıda harcamasında en çok et harcamasına pay ayrıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin