Gözaltındaki Emekli Amiraller Adliyeye Sevk Edildi

featured
Gözaltındaki Emekli Amiraller Adliyeye Sevk Edildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gözaltındaki Emekli Amiraller Adliyeye Sevk Edildi

Yayınladıkları bildiri nedeniyle gözaltına alınan ve ek gözaltı süreleri sona eren emekli 14 amiral, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltındaki Emekli Amiraller Adliyeye Sevk Edildi

Daha önce adliyeye getirilen ve gözaltı süreleri uzatılan 10 amiralin verdiği ifadeler değerlendirilmiş ve Sulh Ceza Hakimliği tarafından ek gözaltı süresi verilmişti. Gözaltı süreleri sona eren 10 amiral ile ifadeleri alınmak için tebliğ edilen 4 amiral de emniyetteki ifadelerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 emekli amiralin ise yaş haddinden dolayı gözaltına alınmaksızın ifadeleri alındı.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilişkili yayınladıkları bildiri sonrası bildiride imzası olan 14 emekli amiralden 10’u geçtiğimiz perşembe günü ifadelerini vermiş ve savcılık gözaltı sürelerinin uzatılmasına karar vermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin hazırlamış olduğu bildiri için “devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Bildirinin hazırlanmasında ve yayınlanmasında rolü olan 14 şüphelinin 10’u gözaltına alınmasının ardından gözaltı sürelerinin uzatılmasına itiraz eden amiraller, kaçma ve delil karartma şüphelerinin olmadığını beyan etmişti. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren bazı amirallerin serbest bırakılma talepleri de mahkeme tarafından reddedilmişti. Başsavcılığı, 104 emekli amiralin hazırlamış olduğu bildiri için “devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Bildirinin hazırlanmasında ve yayınlanmasında rolü olan 14 şüphelinin 10’u gözaltına alınmasının ardından gözaltı sürelerinin uzatılmasına itiraz eden amiraller, kaçma ve delil karartma şüphelerinin olmadığını beyan etmişti. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren bazı amirallerin serbest bırakılma talepleri de mahkeme tarafından reddedilmişti.

Gözaltındaki Emekli Amiraller Adliyeye Sevk Edildi

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gözaltındaki Emekli Amiraller Adliyeye Sevk Edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin