Gram altında yükseliş trendi sürüyor

featured
Gram altında yükseliş trendi sürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gram altında yükseliş trendi sürüyor

Yatırımcıların panik havasında olmaması ve bekleme tavsiyesinde bulunan Yazıcı, “Seçimler bitti artık düğünlerin çok olduğu ve Arap turizmin hareketli olduğu bir döneme girdik. Kuyumcular olarak hazırlıklarımızı yaptık yaz sezonuna hazırız. Umarım bundan sonra işlerimiz hareketli geçecek diye beklentimiz var. Ancak fiyatların çok hareketli olması vatandaşı biraz beklemeye doğru ittiğini görmekteyiz. Özellikle yatırım tarafından bakılınca ani bir hareket oluyor yani, 50-100 TL gramajda yükselme veya düşme olunca vatandaş tedirgin oluyor. Yatırımcılara çağrımız, sabırla metanetle beklesinler. Çünkü altın uzun vade bekletildiğinde mutlaka en karlı yatırım aracı. Yatırımcı panik havasında olmasınlar mutlak surette beklesinler ve uzun vadede yüzde 30-50 gibi rakamlarda değer kazanacaktır. Global piyasalara bakılınca uluslararası özellikle FED’in açıklamaları Amerika’daki işsizlik oranları beklenen enflasyon rakamları dünya piyasalarında bu hareketliliği ön görüyor. Umarım inşallah sıcak savaş olmaz. Savaşın olması durumunda merkez bankaları düzeyinde altının rezervlerini artırıma doğru gidiyor. Haliyle ne kadar talep varsa o ürün her zaman artış sağlar” dedi.

Gram altında yükseliş trendi sürüyor

“Gram altın fiyatlarında bin 850-2 bin 100 seviyelerine doğru bir ön görümüz var”

Altının yıl içinde çıkışını sürdüreceğini ve 2 bin 100 seviyelerini göreceğini tahmin ettiklerini belirten Yazıcı, “Vatandaş bize, dolar mı alalım? altın mı? diye soruyor. Altın almak her zaman avantajlı çünkü dolar Onsx TL karşılığı altın fiyatı çıkar ama dolar tek başına hareket eder. Altın iki taraflı hareket eder. O yüzden vatandaşımıza, yatırımcıya tavsiyem mutlak suretle altın alarak kenarda bekletsinler. Bu sürecin sonucunda Ons’un değerini nasıl tahmin ediyorsunuz dersen; piyasaların vermiş olduğu tepkiyle beraber 2 bin 300 sevilerinde bekliyoruz Ons’u önümüzdeki yıllarda. Belki bu çok kısa vadede de olabilir bu. Doların da 28 TL olması halinde altının da buradaki karşılığı bin 850-2 bin 100 seviyelerinde en kısa sürede olabilecek ön görümüz var” diye konuştu.

Gram altında yükseliş trendi sürüyor

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı da Arap turistlerin en çok altın takıyı tercih ettiğini belirterek “Bu sene beklentilerimiz biraz üst seviyede daha iyi olacak diye temenni ediyoruz. Altın yatırım aracı olarak görülmeli. Meslekte yaklaşık 35 yılımı doldurdum bu zamana kadar Alman’a, İngiliz’e altın sattığımı hatırlamıyorum. Araplar, hasır bilezikten tutun da altın takıların her türlüsünü alıyorlar. Arap turistler şimdiden gelmeye başladılar” şeklinde konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gram altında yükseliş trendi sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin