GTO Başkanı Yıldırım,” Sektörün Sorunlarını Bakanlar Kuruluna Taşıyoruz”

featured
YILDIRIM: Suriyeliler kayıtlı oldukları illere değil güvenli bölgelere gönderilmeli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, inşaat sektörünün son dönemlerde malzeme tedariki ve fiyat artışlarıyla ilgili yaşadığı sorunları Adalet Bakanı Gül aracılığıyla Bakanlar Kuruluna taşıdıklarını açıkladı.

 GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün son dönemde yaşadığı sorunları, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreninde T.C. Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’e sözlü olarak ilettiklerini ve konuya ilişkin hazırladıkları raporun Bakanlar Kuruluna taşınması için destek aldıklarını söyledi.

Yıldırım, konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Son dönemlerde inşaat sektöründe ve onun tamamlayıcısı olan mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizden malzemelerdeki aşırı fiyat artışları ve çimento, beton, demir gibi ürünlerin tedarikinde de sıkıntılar yaşandığına dair geri dönüşler almaktayız. Meslek Komitelerimizin konuya ilişkin tespit ve önerilerini daha önce yetkililere ilettik. Son olarak Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreninde de Sayın Adalet Bakanımız ile istişare etme imkânı bulduk.  Sayın Abdulhamit Gül konuyu Bakanlar Kuruluna iletmek üzere kapsamlı bir rapor istedi. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) ve ilgili Meslek Komitelerimizin destekleri ile hazırladığımız raporu Sayın Bakanımıza iletilmek üzere Sayın Valimize arz ettik.”

Hazırlanan raporun içeriği hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Raporda özel ve kamuda taahhüt işi yapan müteahhitleri mağdur eden, istihdamı olumsuz etkileyen ve konut piyasasında fiyat artışlarına neden olan sıkıntılara ve çözüm önerilerine yer verdik. Ne yazık ki son dönemlerde çimento ve demir başta olmak üzere, alüminyum, mdf, pvc, cam, mobilya gibi birçok malzemede fiyat artışı ve de tedarik sorunu yaşanmakta. Bu durumun ne yazık ki tüm ekonomiyi etkileyecek olumsuz sonuçları olmakta. Dolayısıyla yetkilerin sesimize kulak verip bir an önce çözüm noktasında aksiyon almalarını beklediğimizi raporumuz aracılığıyla dile getirdik. Konuya olan hassasiyetlerinden ve desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız Abdulhamit Gül başta olmak üzere Gaziantep Milletvekillerimize ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO Başkanı Yıldırım,” Sektörün Sorunlarını Bakanlar Kuruluna Taşıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin