GSO HEYETİNDEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GSO HEYETİNDEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİGaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziler Caddesi’nde yangın çıkan Hacı Büyükbeşe İş Merkezi’nde incelemelerde bulunarak,  esnafa başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhan Sağım, Ercan Sayın ve Yıldırım Mermer, Genel Sekreter Kürşat Göncü ile birlikte, yangının meydana geldiği trikotaj ve konfeksiyon satış mağazaları ve depolarının bulunduğu 3 katlı Hacı Büyükbeşe İş Merkezi’ni gezdi.

2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı yangında iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret eden Konukoğlu, bu vahim olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti, yangında ölenlere başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi.

Bu bölgede büyüklü küçüklü çalışma yerleri olduğunu, yangının çıktığı iş merkezinin de ağırlıklı olarak depo olarak kullanıldığını belirten Konukoğlu, bu yerlerdeki bütün işyerleri ve çalışanlarının yangın gibi olası risklere karşı bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Konukoğlu, şöyle dedi:

‘’Allah korusun böyle bir yangın sırasında ne yapmaları gerektiği, nasıl davranmaları gerektiği, en kısa yoldan nasıl tahliye olacaklarını anlatmamız gerekiyor. Bazı yerlerde farklı noktalara konulacak dedektörlerle de yangının daha hızlı şekilde ihbarını alma konusunda yapacağımız çalışmalar doğrultusunda da inşallah buralardaki sistemleri geliştirerek, böyle bir olayla bir daha karşı karşıya kalmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben yangında vefat eden arkadaşlarıma Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum, şu anda tedavi gören yaralılarımızın da bir an önce sağlıklarını kavuşmasını temenni ediyorum. İnşallah bir daha böyle acıları yaşamayız. Buradaki bütün esnafımız da perişan durumda. İnşallah onlar da maddi zararlarını bir an önce sararlar. Allah, bir daha böyle bir günü bize göstermesin.’’

Konukoğlu, yangın çıktıktan sonra çok kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Bir gazetecinin, yangında zarar gören esnafa destek olup olmayacakları sorusuna karşılık Konukoğlu, ‘’O konuda arkadaşları dinleyeceğiz; ne oluyor, ne yapılabilir… Bu konudaki çalışmaları yapıp, mümkün olan her şeyi elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız’’ dedi.

‘’SEKTÖRDE BÖYLE BÜYÜK BİR YANGIN İLK DEFA OLUYOR’’

Yangınla ilgili bilgi kirliliğinden şikayet eden Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) Başkanı Mehmet Haskaya da gazetecilere yaptığı açıklamada,  80 yıllık mazisi olan bu semtte bu boyutta önemli bir yangının ilk kez olduğunu bildirdi.

Haskaya, ‘’Herkes her kulaktan bir şeyler söylüyor. Sanki burada ‘her şey gayri resmi veya can güvenliği yok’…Yangın, organize bölgesinde de oluyor tek katlı yerlerde de oluyor. Bu sektörde ilk defa ölümcül veya böyle büyük bir yangın ilk defa oluyor. Doğru bilgi vermek lazım, sektörümüze zarar verilmemelidir. Yazık buradan ekmek yiyen insanlar var, hepsi küçük orta ölçekli esnaf’’ sözlerine yer verdi.

Haskaya, kötü günlerinde yanlarında olan ve kendilerini ziyaret eden GSO Başkanı Adil Konukoğlu ve Yönetime teşekkür etti.

GSO heyetine, iş merkezindeki incelemeleri sırasında, Gaziantep Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası Başkanı Reşit Durak da eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GSO HEYETİNDEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin