GTB, YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINA KATILACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTB, YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINA KATILACAKGaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet TİRYAKİOĞLU bu yıl 4.’sü düzenlenen Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarına Borsa olarak yine katılacaklarını açıkladı.

Fuar TOBB öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası desteğinde Antalya Expo Center’da 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan TİRYAKİOĞLU, fuarın yok olmaya yüz tutmuş el sanatları ve unutulmuş geleneksel tatları günümüz ekonomi ve ticaret sistemine adapte ettiğini belirtti. Ahmet TİRYAKİOĞLU: “Bu yıl 4.’sü düzenlenen Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı ülkemizin kadim tarihindeki yüzlerce ürünü günümüz dünyası ile buluşturma misyonu ile yola çıkmış ve bunu başarmıştır. Adana’nın şalgamı, Urfa’nın isodu ve kebabı, Kayseri’nin mantısı ve pastırması, Oltu’nun taşı, Samsun’un sekiz köşe kasketi vb. yüzlerce ürün fuarda yerini almış ve kendilerine yeni pazarlar hedeflemişlerdir. Gaziantep sadece antepfıstığı ve baklavası değil salçası, kurulukları, zeytinyağı, kırmızıbiberi ve daha birçok ürünü ile bu fuarda yerini aldı ve yine alacak. Ama bu fuar ile gördük ki Gaziantep, gıda sanayisi ve geleneksel tat ve dokularını sanayileştirmeyi başarmış ve bunu ticari hayata dökmeyi bilmiştir. Bu fuar bizim kendimize güvenimizi sergilediğimiz ve ilerlememizi ve büyümemizi en iyi görebildiğimiz yerdir. Bu yıl 4. kez Gaziantep Ticaret Borsası olarak henüz adını çok duyuramadığımız ürünler başta olmak üzere ilimizin ismi ile dünyaya nam salmış ürünlerin tanıtımını yapma ve bu ürünlere yeni pazarlar bulma misyonunu üzerimize alarak bu fuara iştirak edeceğiz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTB, YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINA KATILACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin