GTB’de KVKK ve VERBİS Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi - Gaziantep Haber,Gaziantep haberler, - Gaziantep Haber,Gaziantep haberler,
23° Açık
  • EURO
  • DOLAR

GTB’de KVKK ve VERBİS Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üye ve personellerine yönelik “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Eğitimi” düzenledi. COViD-19 tedbirleri kapsamında video konferans sistemiyle gerçekleştirilen eğitimde, Yönetim Danışmanı ve Baş Denetçi Haluk Ali Güneş tarafından katılımcılara, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve VERBİS sistemi hakkında bilgiler verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan […]
Üst Manşet - 11 Eylül 2020 19:32 A A

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üye ve personellerine yönelik “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Eğitimi” düzenledi.

COViD-19 tedbirleri kapsamında video konferans sistemiyle gerçekleştirilen eğitimde, Yönetim Danışmanı ve Baş Denetçi Haluk Ali Güneş tarafından katılımcılara, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve VERBİS sistemi hakkında bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 2016 yılında uygulanmaya alındığı anımsatarak, yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL ‘den fazla olan şirketlerin bu yılın Eylül ayı sonuna kadar VERBİS sistemine kayıt yaptırmalarının zorunlu olduğunu ifade etti.

VERBİS’e kaydolmayan şirketler hakkında çeşitli idari para cezalarının öngörüldüğünü kaydeden Bayram, bu nedenle üyelerini, paydaş kurumlarını ve personellerini KVKK konusunda bilgilendirmek amacıyla bu eğitimi düzenledikleri söyledi.

Yönetim Danışmanı ve Baş Denetçi Haluk Ali Güneş ise eğitimde, 6698 sayılı kanun kapsamında neler kişisel veridir, kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve muhafaza edilmesi hususunda bilgiler aktardı.

Eğitimde, alınan verilerin ölçülülük ilkesine uygunluğu, kişisel verilerin yönetilmesiyle alakalı politika, protokoller, sözleşmeler ve VERBİS sistemine veri giriş hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, 50 kişiden fazla çalışanı olan ve toplam bilançosu 25 milyon TL’yi aşan firmaların 2020 eylül ayı sonuna kadar VERBİS’e kaydolmaları gerektiğini söyledi.

Güneş, yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi sorumluları ile Kamu kurum ve kuruluşlarının ise 2021 yılı mart ayı sonuna kadar sicile kayıt ve bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeleri için süre verildiğini dile getirdi.

VERBİS kayıt süresinin normalde tamamlandığını fakat COVİD-19’un etkileri nedeniyle başvuru süresinin uzatıldığını belirten Güneş, “VERBİS sistemine kaydolmakla ilgili yükümlülükler aslında başladı ve halen devam ediyor. Bu nedenle sisteme başvuru süresinin 30 Eylül’e kadar uzatılması kişisel verilerin korunması konusunda herhangi bir mükellefiyetimiz olmadığı anlamına gelmiyor. Bununla alakalı çeşitli cezai işlemler uygulanıyor ve bu kapsamda kişisel verinin sahibi tarafından da şikâyet edilme durumu söz konusu” dedi.

Eğitim programı, Güneş’in katılımcılardan gelen soruları yanıtlanması ile sona erdi.

Bu haber 99 kez okundu.
Üst Manşet - 19:32 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

VİDEO HABERLER

HABER LİSTESİ

  • 01
    Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Özaydın Atandı
    Cumhurbaşkanlığı Kararnemesi ile Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Özaydın atandı. Resmi Gazetede yayımlanan Kararnameye göre 6 Üniversiteye rektör atanması yapıldı. Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne- Prof Dr. Arif Özaydın Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğüne – Prof. Dr. Türkay Dereli Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne   – Prof. Dr. Nihat Şındak İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne  – Prof. Dr. Tolga Depci […]
  • 02
    GFK, “Bu 100’den Gaziantep” Sloganıyla Maçlara Çıkacak
    Süper lig temsilcisi Gaziantep Futbol Kulübü, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü nedeniyle formların sırtında ‘Bu 100’den Gaziantep” sloganıyla maçlara çıkacak. Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezon sponsorluk anlaşmaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig 2020-2021 sezonunda Gaziantep Futbol Kulübü formalarının sırt kısmında “Bu 100’den Gaziantep” sloganının yer alacağını […]
  • 03
    Ezo Gelin Çorbası Tescillendi
    “EZO GELİN ÇORBASI ARTIK OĞUZELİ İLE ANILACAK” Yaşam öyküsü, güzelliği, aşkı ve memleket özlemiyle filmlere ve türkülere konu olan Ezo Gelin’in yokluk ve kıtlık zamanında yaptığı çorba ‘Ezo Gelin Çorbası’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret (Geleneksel Ürün Adı) alarak, Oğuzeli adına tescillendi. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde sevilerek ve sıklıkla tüketilen ‘Ezo […]
  • 04
    Başarılı genç iş adamı Adnan Oruç’tan Coronavirüs mesajı!
    Genç İş Adamı Adnan Oruç’tan pandemi döneminde vatandaşlara bir mesajı var. Genç İş Adamı Adnan Oruç Türkiye’nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ve böyle bir dönemde tüm dünyanın el birliğiyle bu virüsten kurtulacağına dikkat çekerek, vatandaşlardan kurallara uymasını ve aşı bulunana kadar dikkat etmesini istedi.  Oruç, “Türkiye’yi ve dünyayı güzel günler bekliyor. Zaman zaman […]
  • 05
    Gaziantep’te Askıda Tablet Kampanyası Başlatıldı
    Gaziantep’te başlatılan Askıda Tablet kampanyası ile öğrencilerin Uzaktan Eğitimine destek verilecek… Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin destekleri ile Kalbe Dokun Gönül Kazan sloganı ile hayata geçirilen Askıda Tablet kampanyası, düzenlenen […]

YOL DURUMU