GTO Türkiye’de bir ilke daha imza attı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO Türkiye’de bir ilke daha imza attıGaziantep Ticaret Odası (GTO) Vizyon Projelerinden biri olan ‘Ortak İhracat ve Marka Projesi’ kapsamında triko-hazır giyim sektöründen 12 firma “ModaGaziantep” adı altında birleşerek Sektörel Dış Ticaret (SDŞ) unvanı aldı.

Diğer SDŞ’lerden faklı olarak bir Oda tarafından aktif biçimde desteklenmesi, koordine edilmesi ve ortaklarından birinin olması sebebiyle Türkiye’de bir ilk olan ModaGaziantep ilk ihracatını ise Çin’e yaptı.

GTO öncülüğünde Gaziantep triko-hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren 12 firmanın ortaklığı ile kurulan ModaGaziantep Hazır Giyim Dış Ticaret Anonim Şirketi Ekonomi Bakanlığından ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ (SDŞ) unvanını aldı.

GTO toplantı salonunda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık başkanlığında ve 12 ortak firmanın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında ModaGaziantep’in ilk ihracatını da Çin’e yaptığı açıklandı.

GTO Türkiye’de bir ilke daha imza attıSektörü profesyonelleştirecek

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, alınan ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ unvanın Gaziantep’teki triko, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün profesyonel anlamda yurtdışı pazarlara açılmasına ve sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Bartık, “Biz görevidevraldığımızda “Ortak İhracat ve Marka Projesi” ve şirket birleşmelerini desteklemek, teşvik etmek gibi projelerimiz vardı. Bu projemizi gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 28 Ekim 2014 tarihli resmi gazetede triko ve konfeksiyon sektöründe kurduğumuz ModaGaziantep A.Ş. için müracaat ettiğimiz ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ unvanını aldık. Bu Türkiye’de bir ilk. Çünkü bir Ticaret Odasının böyle bir yapının içerisinde ortaklığı ilk defa gündeme geliyor. ModaGaziantep pazarlama, finansman, teknik ve ihracat işlemleri gibi birçok alanda çeşitli desteklerden faydalanarak, ortağı olan işletmelerin ve dolayısıyla Gaziantep’teki triko, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün profesyonel anlamda yurtdışı pazarlara açılmasına ve sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacak” dedi.

İlk ihracat Çin’e

Bir ihracat kenti olan Gaziantep’in ihracatına katkıda bulunmak ve KOBİ’lere ihracat kültürü kazandırmak  için oda olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Eyüp Bartık, “Türkiye’de milli gelir 10 bin dolara takıldı. Bunu artırmamız gerekiyor. Bunu da yapacağımız ihracatla artırabiliriz. İhracatta hep konuşuyoruz, katma değeri yüksek ürünleri ihracat etmemiz gerekiyor. Bu yapı içerisinde yer alan şirketler birlikten aldığı güçle ihracat kültürünü öğrenecek. Ayrıca şirketimizin ilk ihracatı için dün ilk adımı attığını belirtmek isterim. ModaGaziantep Çin’e 20 bin dolarlık elbiselik ve perdelik kumaş ihracatı yapmak için imzayı attı” diye konuştu.

Bir sonraki adım marka yaratmak

“Bundan sonra bir çok fuarda, tanıtım için önemli platformlarda “ModaGaziantep A.Ş olacak” diyen Bartık şöyle devam etti: “Modagaziantep’i bir marka adı altında dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Erbil’de bir ofisimiz var. Erbil ofisimizle beraber Modagaziantep’in ürünlerinin Ortadoğu’ya ihracatını sağlamak için her türlü katkıyı vereceğiz. Moskova, Sırbistan da ve modanın merkezi diye tabir edilen İtalya’da bir fuara katılmayı planlıyoruz. Bunlar Gaziantep’i farklı bir yere taşıyacaktır.Yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir fikri yönetime getirdiğimizde kayıtsız şartsız bütün yönetim kurulu üyelerimiz destek verdi.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO Türkiye’de bir ilke daha imza attı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin