GTO ve GETHAM, ENHANCER Projeleri İçin Protokol İmzaladı

featured
GTO ve GETHAM, ENHANCER Projeleri İçin Protokol İmzaladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve GTO iştiraklerinden GETHAM A.Ş. ENHANCER hibe programı kapsamında desteklenmeyi hak eden projeleri için T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un da katıldığı törende protokol imzaladı.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ve kısa adı ENHANCER olan “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi” hibe programı tarafından desteklenmeye hak kazanan “Gaziantep Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi” ile “GETHAM: Girişimcilik Merkezi” projelerine düzenlenen imza töreniyle start verildi.

Zeugma Mozaik Müzesinde düzenlenen imza törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü Tamer Kılıç katıldı.

Şehrim ve Odam adına gurur duyuyorum

GTO ve GETHAM, ENHANCER Projeleri İçin Protokol İmzaladı

“Türkiye’de var olan mülteci gerçeğini herkes kendi yetki, misyon ve yetenekleri çerçevesinde yönetmeye çalışıyor.” diyen Başkan Yıldırım şunları ifade etti:

“GTO ve Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi – GETHAM A.Ş. olarak biz de bu çerçevede attığımız adımlara yeni projeler ekledik. AB tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER programına sunduğumuz projeler hibe desteği almaya hak kazandı. Programa Gaziantep’ten başvurusu olan 22 projeden 4’ü kabul gördü. Bunlardan birinde GTO diğerinde GETHAM imzası olmasından dolayı şehrim ve Odam adına gurur duyuyorum. ENHANCER hibe programının amacı; geçim kaynağı ve istihdam imkânları aracılığıyla Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Ev sahibi Topluluklar ile entegrasyonuna katkıda bulunmak. Oda olarak projeleri yürütürken faydalanıcıların Türk ve Suriyeli girişimciler arasında dengeli bir dağılım olmasını önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Zira Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon ancak bu şekilde sağlanabilir.”

2021 yılına toplam 15 milyon TL dış kaynaklı 7 proje ile başladıklarını ifade eden Yıldırım, bu 7 projeden imzası atılan toplam 550 bin Euro bütçeli iki projeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“ENHANCER programı yani “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi” hibe programı adından da anlaşılacağı üzere girişimciliğe odaklanmış bir program. Biz de Gaziantep’in köklü girişimcilik kültürünü geliştirmeye odaklandık. Bir projemizde şehrimizin gastronomi ve girişimcilik kültürünü birleştirdik diğerinde ise girişimcilik kültürümüzün inovatif yönünü geliştirmeyi hedefledik.”

Gaziantep Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi Projesi

Gaziantep Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi Projesi’nin 24 ay süreceğini ve Gaziantep Ticaret Borsasının proje ortağı olduğunu belirten Yıldırım şöyle devam etti:

“Proje kapsamında oluşturulacak gıda ve gastronomi sektörü ortak kullanım tesisinde, sektöre yönelik girişim fikrinin geliştirilip ticari hayata kazandırılana kadar ihtiyaç duyulan hizmetler sunulacak. Projemiz ile Türkiye’nin Gastronomi üssü olan Gaziantep’in gıda ve gastronomi alanında profesyonel girişimciler yetiştirmesini hedefliyoruz. Türk ve Suriyeli 48 gastronomi ve gıda girişimcisine iş geliştirme ve girişimcilik konusunda koçluk verilecek.”

GETHAM: Girişimciliğin Merkezi Projesi

GTO iştiraklerinden GETHAM A.Ş. tarafından hazırlanan ve yürütülecek olan “GETHAM; Girişimcilik Merkezi Projesi” hakkında ise GETHAM Yönetim Kurulu Başkanı ve GTO  Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu şu bilgileri verdi :

“Projemiz kapsamında girişimcilerimizin katma değerli ürün ve hizmete dayalı faaliyetlerinin artırılmasını hedefleniyor. Gaziantep girişimcilik kültürünün teknolojik dönüşümüne destek olmaya, inovasyon yeteneklerini geliştirmeye çalışacağız. 60 girişimciye bu alanlarda danışmanlık desteği verilecek ve bu amaçla teknoloji odaklı girişimciler için özel iş geliştirme departmanı kurulacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO ve GETHAM, ENHANCER Projeleri İçin Protokol İmzaladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin