GÜDAT Allahuekber Dağı Şehitlerini Andı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜDAT Allahuekber Dağı Şehitlerini AndıGaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 1998 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen, Allahuekber Dağı şehitlerini anma tırmanışına katıldı.

Türkiye’nin 30 ilinden ve 60 dağcılık kulübünden 168 lisanslı dağcının katıldığı tırmanışı GÜDAT; Tolga Diştaş, Ertuğrul Avşar, Bekir Yolaçan ve Ömer Diştaş ile gerçekleştirdi.

GÜDAT Lideri Ömer Özlü, bir GÜDAT’lı olarak Sarıkamış şehitlerinin bıraktığı mirasın değerinin idrakine varmak, onların donan ellerinin, üşüyen ayaklarının hissettiği soğuğu bir nebze de olsun hissedip o maneviyatı yaşamanın kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Özlü, “Feragatin iliklerine kadar işlediği bu topraklarda yaşamanın, toprağın, bu mirasın kıymetini bilmek ve bir daha Sarıkamışlar yaşanmasına sebep olmayacak duruma getirmek de bize düşüyor. Köylülerin anlattıklarına göre zemheride Kars’ta ki sıcaklığın -55 lere düştüğü ayda 100 yıl önce bu zamanlar harekâta başlayan şehitlerimizin cesetleri yıllar önce Allahuekber Dağı zirvesinde görülüyormuş. Cansız bedenleri, umutları ve eve dönüş ümitleri olmadan öylece duruyorken soğuktan şikâyet etmek içimizi burkuyor. Şehitlerimizi sadece anarak değil bize verdikleri emanetleri koruyarak, onu yaşatarak anmalıyız” diye konuştu.

GÜDAT Allahuekber Dağı Şehitlerini Andı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜDAT Allahuekber Dağı Şehitlerini Andı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin