GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ İŞTAH KABARTIYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ İŞTAH KABARTIYOR!Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin Gaziantep-Adana D400 Devlet Yolu üzerinde ve köşe başında bulunan taşınmaz ve arazisi iştah kabartıyor.

Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin Şehitkamil İlçesi Sam Mahallesi’nde Gaziantep-Adana D400 Devlet Yolu üzerinde ve köşe başında bulunan 68.645,68 m2 çift tapu arsa ve taşınmazları iştah kabartıyor. İki defa satışa çıkarılan arazi ve taşınmazlar fiyat düşüklüğü nedeniyle Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Ahmet Adalı tarafından iptal edilirken bundan sonraki süreçte neler yaşanacağı merak konusu.

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılan ve 12 Milyon TL fiyat verilen Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin arazi ve taşınmazları fiyatın az bulunması nedeniyle iptal edilmişti. Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin arazisi ve taşınmazları belediyeler tarafından imar değişikliğine girdikten sonra yüksek oranda değerlenirken, Organize Sanayi Bölgesinin ve Gaziantep’in önde gelen kurumsal firmalarının burayı ucuza kapatmak için büyük çaba sarf ettikleri, hatta buraya büyük otel zincirlerinden bir tanesinin de talip olduğu belirtiliyor.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin arazi ve taşınmazlarının satışının ne şekilde yapılacağı ve Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu ile Genel Müdür Ahmet Adalı’nın bundan sonraki süreçte  nasıl bir yol izleyeceği ise şimdiden merak ediliyor.

GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ İŞTAH KABARTIYOR!

Geçtiğimiz günlerde bir bakanımızın da burası başınızı ağrıtır bir an evvel halledin sözü akıllarda kapalı kapılar ardında neler yaşandığı konusunda soru işareti bırakırken daha önceki satışlarda arazinin düşük fiyat gösterilerek kime nasıl peşkeş çekileceğini gözler önüne seriyor. Birçok iş adamının ve arsa zengininin göz diktiği arazinin satış senaryoları sürerken önümüzdeki süreçte OSB’ye bağlı Ticari alan olarak ihaleye çıkarılması bekleniyor. Kendi öz sermayesinin oluşturulmasına izin verilmeyen Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Ahmet Ada’lının Kurumu zarara uğratmamak için verdiği mücadelede bir milletvekilinin kendine destek olması sevindirici olmasına rağmen birçok siyasi otoritenin önünde duramayacağı güç odaklarına peşkeş çekilmesine göz yumulması ihalelerdeki yolsuzlukları gözler önüne seriyor. 18 Trilyon borcu bulunan birlik elde edilen satışla borcunu ödeyerek kendi öz sermayesini oluşturmayı hedefliyor. 18Trilyon borç deliğinin nasıl açıldığı merak konusu olurken ihaleye çıkacak olan araziyi kimin alacağı tartışılıyor. Daha önceki ihalelerin gerçek değerinin altında gösterilmesinden dolayı iptali yakın dönem içerisinde yapılacak olan satışa örnek olarak kurumu ve devleti zarar uğratmadan gerçek değeri üzerinden satışa sunulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ İŞTAH KABARTIYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin