GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ SATILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ SATILDIGüneydoğu Birliğe ait Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve uzun süredir iştah kabartan yaklaşık 69 dönümlük arazi 21 milyon TL karşılığında satılırken, satış tutarının gerçek rakamları yansıtıp yansıtmadığı şimdiden tartışılmaya başlandı.

Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine ait Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sam Mahallesi 1-4 Pafta 3942 parselde bulunan 42.207,62 m2 ve Sam Mahallesi 1-4 pafta 3943 parselde bulunan 26.438,06 m2 imar durumu Hizmet Destek Alanı (Ticari Alan) olan arsası nihayet satıldı. Güneydoğu Birliğe ait Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sam Mahallesinde bulunan yaklaşık 69 dönümlük arazinin bundan önceki satış girişimleri Güneydoğu Birlik tarafından fiyatın düşük olması nedeniyle iptal edilirken, son yapılan ihale neticesinde yapılan pazarlık sonucu yaklaşık 21 milyon TL bedelle satıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Güneydoğu Birlik arazisine yakın yerlerde arsa m2 fiyatlarının 500 TL’den başladığı ve üç kurum tarafından belirlenen rayiç bedellerde açık olarak belirtilmesine rağmen, Güneydoğu Birliğe ait 69 dönümlük arazinin 300 TL birim fiyatla satılması şimdiden tartışılmaya başlandı.

Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin Şehitkâmil İlçesi Sam Mahallesi’nde Gaziantep-Adana D-400 Devlet Yolu üzerinde bulunan arazi için bugüne kadar yapılan ihaleler değer fiyatı verilmediği ve düşük fiyat olduğu gerekçeleri ile iptal edilmişti. Organize Sanayi Bölgesinin ve Gaziantep’in önde gelen kurumsal firmalarının bu araziyi ucuza kapatmak için büyük çaba sarf ettikleri bilinirken, iştah kabartan değerli arazi son çıkılan ihale sonucunda yapılan pazarlık ile Ahmet Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aytaç ve Suriyeli bir iş adamının oluşturduğu dört girişimci ortağa satıldı.

GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ SATILDI

Mehmet Durdu Yetkinşekerci, araziyi en yüksek bedeli ödeyerek kendilerinin satın aldığını belirterek iki proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yetkinşekerci, gönül ve vicdanen çok rahat olduklarını ve arazi üzerinde hak sahiplerine bedelleri ödendikten sonra tapu işlemlerini tamamlayacaklarını ifade etti. 21 milyon TL’ye satılan araziyi ortak girişim olarak satın alan iş adamlarının yaklaşık 69 dönümlük araziyi nasıl değerlendirecekleri ise henüz bilinmiyor.

Ticari alan olarak satışa çıkarılan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin Gaziantep-Adana D400 Devlet Yolu üzerinde ve köşe başında bulunan taşınmazı  satın alan iş adamları araziyi en yüksel bedeli ödeyerek aldıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜNEYDOĞU BİRLİK ARAZİSİ SATILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin