GVK’DA MEMLEKET RÜZGÂRI ESTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GVK’DA MEMLEKET RÜZGÂRI ESTİMinik GKV’liler “Bir Başkadır Benim Memleketim” gösterisini sahneledi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri hazırladıkları Bir Başkadır Benim Memleketim adlı gösteriyle izleyenleri adeta büyülediler.

Anadolu’nun yöresel halk oyunlarının okul öğretmenleri tarafından derlenerek sahnelendiği gösterilerde öğrenciler burum buram kültür kokan Anadolu kültürünü izleyicilerin gözleri önüne sermeyi başardılar. Bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmaların ardından GKV Anaokulu öğretmenleri eğitim öğretim süreci içerisinde her ay bir bölgeyi gündeme alarak o bölgede bulunan kentlerin genel ve kültürel özeliklerini öğrencilere aktarmayı başardı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından ortaya Bir Başkadır Benim Memleketim adlı muhteşem gösteri çıktı. Edirne’den Ardahan’a kadar bütün topraklar üzerinde bilinen halk oyunları figürlerini okul öğretmenlerinin rehberliğinde sahneye hazırlayan minik öğrenciler izleyenleri duygulandırırken ülke ve millet sevgisinin önemini de bir kez daha iyi anlardı. GKV Özel Anaokulu sınıflarından Şirinler Sınıfı Ege Bölgesinin ünlü zeybek oyununu sahnelerken, Mavi Boncuklar Marmara Bölgesini, Arılar Sınıfı Karadeniz Bölgesini, Çiçekler Sınıfı Akdeniz Bölgesini, Yıldızlar Sınıfı Doğu Anadolu Bölgesini, Balıklar sınıfı ise Güneydoğu Anadolu Bölgesini sahnelerken bütün sınıfların ortak öğrencilerinden oluşan bir gurup ise İç Anadolu Bölgesinin folklorunu canlandırarak adeta bir Anadolu ateşi yakmayı başardı.

GVK’DA MEMLEKET RÜZGÂRI ESTİYapılan bu çalışmalar sonucu okul öncesi eğitim alan minik öğrenciler Anadolu topraklarını, kentlerini, kültürlerini yakından tanıma şansı elde etti. Anadolu kültürlerini gözler önüne seren miniklerin bale gösterisi ise uluslararası kültürel etkileşimin en güzel örneği olarak dikkat çekti. Kostüm ve dekor ve müziklerin tamamen GKV Özel Okulları öğretmenleri tarafından yapıldığı çalışmalarda öğrencilerin yüksek performansı büyük dikkat çekti. Veliler gösterilerin ardından öğretmen ve öğrencileri kutlarken “Çocuklarımız gerçekten doğru adresle eğitim alarak geleceğe hazırlanıyor. Minik yüreklerin ülke ve ulus aşkı ile yanmasını görmek, onların sahip oldukları ülkeyi daha iyi tanıdığını bilmek gelecekle ilgili kaygılarımızı silip attı. Çocuklarımızın eğitiminde gerekli hassasiyeti gösteren başka GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy olmak üzere, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin şahsında bütün öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GVK’DA MEMLEKET RÜZGÂRI ESTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin