GVK, ADIM ADIM ENGELLERİ AŞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GVK, ADIM ADIM ENGELLERİ AŞIYORGaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri tarafından startı verilen “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” projesine yoğun ilgi gösteriliyor. GKV’lilerin her yıl yürüttüğü geleneksel sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan mavi kapak toplama kampanyası sonucunda elde edilecek gelirle engelli çocuklara tekerlekli sandalye alınacak.

Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken GKV Özel Okulları öğrencilerinin yürüttüğü örnek projelerden birisi olan “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” projesi start aldı. GKV Özel İlköğretim öğrencilerinin yürüttüğü proje kapsamında atıkların geri dönüşüme kazandırılarak çevre temizliği ve ülke ekonomisine katma değer olarak dönüşümünü sağlayacak olan projenin geliri engelli çocuklara tekerlekli sandalye olacak.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerinin engellilere tekerlekli sandalye sağlanması amacıyla sürdürdüğü kampanyada, binlerce kapak daha şimdiden toplanmaya başlandı. “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” sloganıyla başlatılan ve yaygın ismiyle “Mavi Kapak Kampanyası” olarak bilinen dayanışma etkinliğine Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul öğrencilerinin tamamı katılırken öğrencilerin örnek gösterilen bu çabalarının velileri ve diğer vatandaşlar tarafından da desteklendiği ifade edildi.

GKV’li öğrenciler hazırladıkları broşür ve afişleri çevrelerine dağıtarak kampanya hakkında vatandaşları bilinçlendirirken oluşturdukları toplama merkezlerine vatandaşların mavi kapak bırakması sağlanıyor. Her gün komşularını ziyaret eden öğrenciler komşularından da ellerinde çöpe atılmak üzere buldurulan pet şişelerin mavi kapaklarını tekin ederek okullarına götürüyor. Öğrenciler büyük bir sabırla biriktirdikleri mavi kapakların yakın bir süre içerisinde engelli çocuklara tekerlekli sandalye olarak döneceği gerçeğini bilerek çalışmalarını daha da yoğunlaştırıyor Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre “ “Geçtiğimiz yıllarda da kurumumuz tarafından sürdürülen ve il geneline yayınlaştırılan Mavi Kapak Toplama Kampanyası bu yıl “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” sloganından hareketle yeniden start aldı. Okul genelinde bütün öğrencilerimizin katılımıyla sürdürülen kampanyada temel amaç öğrencilerimize çevre bilincini verirken yapılan çalışmaların insan yararına dönüşüm sağlayacağı gerçeğini bizzat yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Bugün onlarca engelli vatandaşımız için büyük umut olan tekerlekli sandalyelerin bu yolla elde edilmesi çok yönlü bir projenin amacına ulaşması anlamına gelmektedir. Proje kapsamında çevre kirliliğinin önüne geçilmesi, atıkların geri dönüşüm yoluyla ülke ekonomisine kazandırılması, bireyler arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi gibi birçok önemli amaç bulunmaktadır. Kampanya kapsamında tonlarca mavi kapak toplanacağını ve çok sayıda engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye olarak döneceğini biliyoruz. Engelli yurttaşlarımıza destek olmak çok önemli bir toplumsal görevdir. Projemize destek veren ve emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GVK, ADIM ADIM ENGELLERİ AŞIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin