Halepli Türkmen Çocuğun Sevinci!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halepli Türkmen Çocuğun Sevinci!Suriye’nin Halep Kadılar Türkmen köyünde yaşayan Veysel Halil’in tekerlekli sandalye sevinci!

Gaziantep’in Dr. Ersin Devlet hastanesinde yaklaşık bir aydır tedavi gören Suriyeli Veysel kendisine hediye edilen tekerlekli sandalyeyi görünce çok sevindi.

Küçükken geçirdiği beyin felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Veysel Suriye’den Türkiye’ye gelerek Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi görmeye başladı.  14 Yaşında ki Veysel zeki ve şakacı tavırları ile tüm hastane çalışanlarının sevgisini kazandı. Tekerlekli sandalyesi olmayan Veysel, Gaziantep Suriyeli Misafirler İl koordinasyon Merkezi memurlarından Adil ŞAN’A tekerlekli sandalye için müracaat ettiğini belirterek, “ Adil Şan’dan tekerlekli sandalye istedim. Sağ olsun çok kısa bir sürede bana bir tekerlekli sandalye hediye etti. Başta Dr. Ersin Arslan Hastanesi çalışanlarına, doktorum Çağatay beye ve bana bu sandalyeyi tedarik eden TSD’ye ve Adil Şan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Veysel Halil’in talebi üzerine TSD Yetkilileri ile görüşen Adil ŞAN bir adet manuel Tekerlekli sandalye temin etti.  Adil Şan, TSD yetkilileri ile birlikte sandalyeyi Veysel Halil’e tedavi gördüğü hastanede teslim etti.

Halepli Türkmen Çocuğun Sevinci!

Özel bir TV kanalında yayımlanan Akasya Durağı dizisinde Sinan karakterini canlandıran oyuncu Levent Ülgen’in hayranı olduğunu söyleyen Veysel “onu tanımayı çok istiyorum” dedi. Veysel Halil akülü sandalye içinde yetkililerden yardım istedi.

Veysel Halil son olarak “Biz ülkemizdeki savaştan kaçarak Türkiye ye sığındık. Burada

bize Gaziantep halkı sahip çıktı ve Gaziantep Valiliği Suriyeli misafirler koordinasyon merkezi misafir kartı ile sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak görme olanağını sağladı. Bize bu imkânları sağlayan Türk Halkına ve Türk Hükümetine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun diyerek savaşın çirkin yüzünü bir kez daha anımsattı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Halepli Türkmen Çocuğun Sevinci!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin