HAMİLE DOKTORA VE EŞİNE ÇİRKİN SALDIRI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAMİLE DOKTORA VE EŞİNE ÇİRKİN SALDIRI“DOĞMAMIŞ BEBEĞİM TOKAT YEDİ”

Şehitkâmil 1 nolu ASM’de geçtiğimiz günlerde elindeki dikişi aldırmak isteyen iki genç 7 aylık hamile Dr. Fatma Alıcı’ya ve eşi Dr. Ahmet Alıcı’ya saldırdı. Gaziantep – Kilis Tabipler Odası Başkanı Hamza Aydoğan doktorlara yapılan saldırıyı kınayarak ASM önünde bir basın açıklaması yaptı.

Uğradıkları saldırının korkusunu üzerinden atamayan Dr. Fatma Alıcı annelerimiz babalarımız bizi dayak yesinler diye okutmadı diyerek feryat etti. 7aylık hamile olan Dr. Fatma Alıcı sebepsiz yere saldırıya uğradıklarını, yerde sürüklendiklerini söyleyerek,  Sağlık Bakanının kendilerini arayarak geçmiş olsun dememelerine tepki gösterdi.

Gaziantep-Kilis Tabipler odası başkanı Hamza AYDOĞAN, şiddetin olduğu yerde hekimlik yapılmasının mümkün olmadığını belirterek sistemden kaynaklanan sorunların düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aydoğan saldırıya uğrayan doktorlar ve aile hekimleriyle birlikte Şehitkâmil 1 nolu basın ASM önünde basın açıklaması yaptı.

HAMİLE DOKTORA VE EŞİNE ÇİRKİN SALDIRIBİZ KEZ DAHA ACI YAŞAMAYALIM

Aydoğan, “Şiddetin olduğu yerde hekimlik yapılması ve yaşanması mümkün değildir. 21 Kasım 2014 Cuma günü kendi yaptırmış oldukları Aile Sağlığı Merkezinde görevlerini yapmakta iken karı, koca aile hekimi arkadaşlarımıza fiziksel saldırıda bulunulmuştur. Üstelik doktor hanım 7 aylık hamiledir. Ölümlü hekim saldırısının olduğu şehrimizde ne yazık ki ilk defa karı, koca aile hekimi saldırısı vuku bulmuş ve konu adliyeye intikal etmiştir. Yerel sağlık yöneticilerinin ve Sağlık Bakanlığının ilgisiz, duyarsız ve vurdumduymaz yaklaşımları bizleri üzmektedir. Hiçbirimizin bu diplomayı birileri hükümete oy kazandırsın, siyasi geleceği için kullansın diye almadık. Nezaketimiz ve iyi niyetimiz güçsüzlük ve zafiyet olarak değerlendirilmemelidir. Emeğimizin ve bilgimizin gücünü bizlere kullandırmak zorunda kalmayın. Halkımız yanlış yapanları içinde ayıklasın, sağlıkta uygulanan şiddetle hiçbir yere varamayız.

“BAKANIMIZ MESLEKTAŞLARIYLA EMPATİ KURSUN”

Kamu binalarında bulunmayan, kendi kiraladıkları veya yaptırdıkları binalarda hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerini sürekli olarak sağlanması hususunda Emniyet Müdürlüğümüze seslenmek istiyorum. Lütfen, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete kayıtsız kalmayın ve failleri bir an önce yargıya teslim edin. Savcılarımız ve yargıçlarımız bu tür olayları yapanın yanına kar bırakmasınlar,  sadece görevini yapan meslektaşlarımızın hak ve hukukunu korusunlar. Hekimlerimizin ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini bilerek kararlarını versinler. Sayın Sağlık Bakanımızdan meslektaşları adına empati yaparak gündüz vakti karı, koca şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına destek olmasını istiyoruz. İkinci görev şehidimizi vermek istemiyor, kendimizi savunma kurslarına gitmek istemiyoruz. Hekimlik yanında güvenlik ve onarım gibi işleri de yapmak zorunda kalan hekimlerimiz özverili çalışmalarına devam etmektedir. İşimizin gereği olan nazik, sakin iş koşullarında çalışmak istiyoruz.

DOĞMAMIŞ BEBEĞİM TOKAT YEDİ

7aylık hamile Dr. Fatma Alıcı olayın şokunu üzerinden atamadığını belirterek yaşadıkları karşısında bebeğini kaybetme korkusu hala gözlerinden okunuyordu. Alıcı, “Tıbben ve yasal olarak uygun olmayan reddettiğimiz her türlü davranışlar karşısında hastalar tarafından ölümle tehdit edilerek, şiddet uygulanarak iş yaptırılmaya çalışılıyoruz. 7 aylık hamile bir doktor olarak doğmamış bebeğim bile benim yüzümden tokat yemek zorunda kaldı. Bizler bu baskı ve şiddet altında hekimlik yapamayız. Bu sorunlar duymamakla, görmemekle üstesinden gelinmez. Maalesef ki ben bu ülkede hekim olduğum için utanır hale geldim. Bu sistemde yetkililer de kendi üzerine düştüğü kadar utanmalı ve kendini sorgulamalıdır” dedi.

HAMİLE DOKTORA VE EŞİNE ÇİRKİN SALDIRISALDIRIYA UĞRAYAN DOKTOR YERDE SÜRÜKLENDİ

Cuma günü saat 16 sıralarında uygun olmayan bir tedavi isteğiyle karşılaştıklarını ancak ortada saldırıya uğrayacak hiçbir sebep olmamasına rağmen şiddette maruz kaldıklarını söyleyen Dr. Ahmet Alıcı, zaman zaman hastaların kendilerinden yasal olmayan istekleri olduğunu ve yerine getirmedikleri takdirde tehdit edildiklerini ifade etti.

Alıcı olay gününü şöyle anlattı; “Hasta Cuma günü saat 16,00 sıralarında bize geldi. Hastanın yedi günlük dikişi aldırmak istemesi üzerine dikişe baktık ve dikişin alınmaya uygun olmadığını hastaya söyledik. Biz Tıp Fakültesi eğitimlerimizde kaynamayan bir yaranın dikişlerini almanın hastaya zarar vereceğini bildiğimiz için Pazartesi gününe yönlendirmek istedik. Bunun üzerine hasta “sizin iş yapmaya gönlünüz yok, siz ne işe yararsınız” diyerek kavga çıkardı. Beni kolumdan tutarak dışarıya çıkmamı orada tartışacağımız söyledi. Benim çıkmamam üzerine kolumdan zorla tutarak dışarıya çıkardı. Dışarıya çıkar çıkmaz gelen bir araç içerisinden 6-7 kişi daha indi ve her biri bir taraftan bana saldırmaya başladılar. Bu arada ben yere düştüm ve bana tekme tokatlar küfür ederek saldırdılar. Biz bu önlükleri vatandaşa sağlık hizmeti vermek için giydik, kendini bilmez birkaç kişi bizi yerlerde sürüklesin diye değil. Biz artık birçok arkadaşımızın darp ve cebirle karşı karşıya olduğunu, hayatlarından endişe eder hale geldiğini görüyoruz ve yaşıyoruz. Çünkü sistem bu yöne gitmekte, tıbbi olsa da olmasa da vatandaşın hâkimiyeti durumuna giden bir sisteme doğru gidiyoruz. Bizler sadece sekreterlik veya hastanın isteğine boyun eğer durumda çalışmaya çalışıyoruz. Bunun adı hekimlik olamaz, lütfen herkes bunu bir kes daha düşünsün. Biz kimsenin isteğine göre değil, aldığımız eğitim doğrultusunda hekimlik yapmak istiyoruz. Ben yetkililerin olaya bu bağlamda bakmasını ve gereken önlemlerini almasını istiyorum. Sağlıkta son olsun dediğimiz şeyler ivme kazanarak devam ediyor. Artık hamile bayanlara dahi el kaldırılır oldu. Adana’da yedi aylık bir çocuk doktoru arkadaşımız dövüldü.

7 AYLIK HAMİLE DOKTORA SALDIRI paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HAMİLE DOKTORA VE EŞİNE ÇİRKİN SALDIRI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin