HAYATA CAN, TOPRAĞA BEREKET VEREN KADINLAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAYATA CAN, TOPRAĞA BEREKET VEREN KADINLARAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitim Toplantısına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği Kadın Çiftçi Eğitim Toplantısında konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadınların Hayata can, toprağa bereket verdiğini söyledi. Şahin katıldığı Kadın Çiftçi Eğitim toplantısında  “ hayata can ve toprağa bereket veren tüm kadınları saygıyla selamlıyorum. Önümüzde dönemde enerji politikasını iyi yönetenlerle, gıda politikasını iyi yönetenler gelecek yüzyılın hâkimi olacaklardır.” Diyerek kadınların kalkınmanın ve gelecek yüzyılın öncüleri olacağını belirtti. Şahin konuşmasında; ”Toprağı yönetebilenler, toprağın bereketini yaşamına katabilenler, toprağın bereketini kalkınmanın öncüsü yapabilenler gelecek yüzyılın öncüleri olacaktır. Toprak ananın analarının yaşam kalitelerini yükseltebilmek bugün bizim en önemli görev alanımızdır.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Kalkınma modelinizde yaşlıyı genci, kırsalı şehirliyi, kadını erkeği, engelliyi engelsizi, herkesi ama herkesi merkeze koymazsanız, herkesi kalkınmanın bir parçası yapmazsanız, aradaki eşitsizliği kaldıramazsanız hiçbir hedefe ulaşamazsınız. Kırsalda kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla herkesin yaşam kalitesini yükseltmek ve kente gitmeye ihtiyacı kalmayacağı modelleri hayata geçirmek zorundayız.
Bilinçli bir şekilde toprağı, aileyi yönetmek, sosyal hayatın, ekonomik hayatın bir parçası olmak eğitimden geçiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kadınların ve kız çocuklarının eğitilmesini en önemli alanı olarak görüyor ve bunun için mücadele ediyoruz.

KADIN İSTİHDAMINDA ÇOK BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİK

Yükseköğretimde kadının katılımını yüzde 19’dan yüzde 45’e ulaşabildiğimiz bir on yılı geçirdik. Sağlıkta dönüşümle anne ve bebek ölümü standartlarını AB standartlarına ulaştırmış bir ülkeyiz. İstihdamda kadın oranında çıkarttığımız yasalar, yaptığımız pozitif ayrımcılıklarla ilk kez yüzde 30’lara çıkarabildik.
Aile hayatıyla iş hayatını uyumlaştırmak, sosyal destek programlarıyla bu işi kolaylaştırmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü gelir getirici projelerle kadınlarımıza mali destek verme çalışmaları yürütüyor. Bu proje kapsamında sıfır faiz ve iki yıl ödemesiz, sekiz yılda ödeme şartıyla kadınlarımızın daha çok istifade edeceği mali kaynağı da güçlendirdik. Bu çalışma mikrokredi olarak bilinen çalışmaya göre çok daha avantajlı. Sözlerimi Erdem Beyazıt’ın şu dizeleriyle bitirmek istiyorum: Kadınlar bilirim ülkeme ait… Yaslandın mı çınar gibidir onlar sardın mı umut gibi.

Fatma Şahin yaptığı konuşma ile çiftçi kadınların ilgi odağı oldu. Eğitim sonrasında Çiftçi kadınların sorunlarını dinleyen Şahin “güçlü bir Türkiye için kadınlarımızın her zaman yanındayız” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HAYATA CAN, TOPRAĞA BEREKET VEREN KADINLAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin