Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de çocuklarla buluştu

featured
Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye'de çocuklarla buluştu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de çocuklarla buluştu

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de yaptığı yardımlarla çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Gaziantep Temsilciliği, Suriye’de çadırlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışan Suriyelileri zorlu kış günlerinde yalnız bırakmıyor, yakacak yardımları ile beraber bölgede zarar gören çadırların tamir ve bakımı için, gerekli çalışmaları sürdürüyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Gaziantep Bölge koordinatörü Muhammet Mustafa Yaprak; çalışmaları hakkında şöyle bilgi verdi:

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye'de çocuklarla buluştu

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamu Yararı” ve “İzin Almadan Yardım Toplama İzni” verilmiş kuruluşlar arasında yer almaktadır.

Derneğimiz; yurtiçinde 300 il ve ilçe koordinatörlüğü ile yurtdışında 25 ülkedeki koordinatörlükleri marifetiyle, 5 kıta 70 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdura acil yardım, gıda, sağlık, giyim, barınma, nakit, eşya ve eğitim yardımları yapmakta, geçici eğitim merkezleri, yetimhaneler, okullar ve su kuyuları açmakta, Türkiye ve dünyada kültür, sanat, eğitim faaliyetleri yapmaktadır.
Ayrıca yanıbaşımızda, Suriye’de, 2011’den bu yana devam eden iç savaş ve çatışmalar nedeniyle milyonlarca sivil, sıcak yuvalarını terk etmek zorunda kaldı. Milyonlarca insan yıkıntı evlerde, boş arazilerde ve ağaç altlarında kurdukları çadırlar içerisinde, kışın dondurucu soğuğuna rağmen hayatta kalma mücadelesi vermekte.

Zorlu kış şartlarının da etkisiyle çadırları zarar gören aileler, daha da savunmasız kalmış durumda oldukları için, bu süreçte çalışmalarımıza ayrıca hız verdik.

Gıda kolisi, yakacak, un, kışlık set, soba, biriket ev, battaniye ve eğitim alanlarında çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ediyoruz.

Bağışçılarımızın da destekleriyle, Hayrat Yardım olarak, yıkımın başladığı günden bu yana, 2. 700+ kadar yardım tırı göndermiş, 215.000+ battaniye, 15.000+ çuval un, 400.000+ ton yakacak, 750.000+ adet kışlık kıyafet, 1.000+ adet çadır, 200.000+ gıda kolisi, 250.000+ sıcak yemek, 23.000+ soba ve 2.058 adet biriket ev yapımı gerçekleştirdik.

Tüm gönüllülerine ve bağışçılarına teşekkür eden Yaprak , “bu zor günlerde tüm halkımızın desteklerinin devamını bekliyoruz” , dedi.

4
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de çocuklarla buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin