AKPli Meclis Başkan Vekili HDP’ye destek verdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu’da, terör örgütü PKK’ya karşı operasyonlar bütün hızıyla devam ederken, HDP, Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin 61 çocuğu katlettiği iddiası ile TBMM’ye Meclis Araştırma önergesi verdi.

Önergeye Milliyetçi Hareket Partisi sert bir şekilde karşı çıkarak böyle bir araştırma önergesinin kabul edilmesinin bölgede terör örgütüne karşı mücadele veren Asker ve Polisleri zan altında bırakacağını belirterek önergenin reddedilmesi talebinde bulundular.

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, önerge üzerine yaptığı konuşmada,” 61 çocuğun Polis Özel Harekât ve Jandarma Özel Harekât timlerince katledildiği iddialarını araştırmak, böyle bir şey olabilir mi? Yani, böyle bir iddiada bulunmak, bunu da iddia gibi söyleyip,  katledildiği meselesini yapmak o coğrafyada terörle mücadele eden, o coğrafyada yaşayan çocuklarımızı, kadınları, halkı korumak isteyen güvenlik güçlerimize yönelik bir bühtandır. Dolayısıyla, bu önergenin işleme alınması bu çerçevede mümkün değildir” dedi.

Vural’ın konuşmasının ardından AKPli Meclis Başkan Vekili Mehmet Aydın oturma ara verdi.

Aranın ardından önerge üzerine tekrar söz alan Vural,” Sayın Başkan ara vermeden önce, bölücü terör örgütüyle mücadele eden, oradaki vatandaşları katleden terör örgütüne karşı oradaki insanları koruyan polis ve jandarmayı katliam yapmakla, öldürmekle suçlayan bir önergenin kesinlikle gündeme alınıp görüşülemeyeceğini ifade etmiştim. Siz bir ara verdiniz. Dolayısıyla, bu, polis, özel harekât ve jandarmayı suçlayan bir terör örgütünün yaptığı eylemlerin üstünü örtmek amacıyla yapılmış bu girişim aynı zamanda terörle mücadeleye vurulan bir darbedir. Dolayısıyla, aziz Türk milletinin manevi şahsiyetini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin manevi şahsiyetine emanet olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu iddialarla suçlanması kabul edilemez. Bu konuda, Meclis Başkanlığının, maalesef, Milliyetçi Hareket Partisinin bir önergesini -yolsuzlukla ilgili bir önergesinden hareketle- reddetmesi, aslında bunun reddedilemeyeceğine ilişkin bir beyanı, bir bürokratın bu ifadeyi kullandığı için görevden alındığı bir dönemi yaşadık. Şimdi karşımıza böyle bir şey çıktı. Ben, bu benim ifade ettiğim iradeyle ilgili, Meclis Başkanlığının, zatıalinizin, benim bu irademle ilgili irade beyanınızı somut bir şekilde ortaya koymanızı istirham ediyorum. Çünkü ben bir iddiada bulunmuştum. Bu iddiayla ilgili doğrudan doğruya zatıalinizin, bu önergenin gündeme alınmaması konusundaki itirazımız karşısında Meclis Başkanlığı olarak sizin bir karar vermeniz gerekiyor. Ben ve değerli milletvekillerimiz de bu kararı duymak istiyoruz” dedi.

Oturumu yöneten AKPli Meclis Başkan Vekili Mehmet Aydın, MHP’nin tüm itirazlarına  rağmen önergenin meclis gündemine alınmasına karar verdi.

Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri meclisi terk ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKPli Meclis Başkan Vekili HDP’ye destek verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin