“HER EVDEN BİR KİŞİYE İŞ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"HER EVDEN BİR KİŞİYE İŞ"GAİF 2013 İstihdam Fuarı’nda hazırlıklar tamamlandı

Gaziantep’te 15-16 Kasım tarihlerinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve Adıyaman, Kilis ve Osmaniye illerinin de katılacağı İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı GAİF 2013’ün hedefleri belirlendi.

Fuarla birlikte en az 5 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak ve “işsizi olan her evden bir kişiye iş bulma ortamı yaratılmış” olacak.

HEDEF 50 BİN ZİYARETÇİ

Gaziantep’te 15 Kasım Cuma günü Zeugma Mozaik Müzesi Fuaye Salonu’nda açılacak olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’yla ilgili Topkapı Sarayı Restaurant’ta basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin İnsa Kaynakları ve İstihdam Fuarı’yla gerçekten iş arayanların sayısının da netleşmiş olacağını söyledi. 100’e yakın işçi arayan büyük ve orta ölçekli firmaların katılacağı fuarı 40 ile 50 bin arası kişinin ziyaret etmesini ve firmalarda işverenle bire bir görüşmelerini hedeflediklerini söyleyen Sıraç Ekin “Burada hedef işi olmayanları, daha iyi şartlarda iş arayanları stant başvurularından seçerek gerçek işsizleri tespit etmek, işveren ulaşmada zorluk çeken iş arayan ve çalışan kesimlerin her türlü istek ve temennileri kuruma ve işverene rahatça iletmek, işsizliği azaltmak, istihdamı arttırmak, İş Kur ve işverenlerin daha fazla işbirliğini yapmasını sağlamaktır. Yine üniversite öğrencilerinin mezuniyet öncesi iş başvurusu ile eğitim gördükleri alanlarda onları bilgilendirmek istiyoruz” diye konuştu.

İŞSİZ VE İŞVEREN ARACISIZ GÖRÜŞECEK

Gaziantep’te bu yıl ikincisi yapılacak olan Fuara katılacak firmaların iş arayanların başvurusu ile özgeçmişlerini alacaklarını, gerekirse hemen iş başı yapmalarını da sağlayacaklarını söyleyen Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, “Sonuç olarak fuar aracılığıyla iş arayanları işe yerleştirmek, Gaziantep ekonomisine hareket katmak, işçinin işverene ulaşmasını ve aracı kılınmadan taleplerin iletmelerini sağlamak istiyoruz. Burada ayrıca açık iş taleplerini de tespit etmiş olacağız, işsizlerin taleplerini alarak onları yeni işgücüne yönlendirmiş olacağız. Fuar süresince ve fuar nedeniyle işe yerleşenleri belirleyeceğiz, en önemlisi de Gaziantep’te işsizliği azaltıp istihdamı arttırmış olacağız. Ayrıca mesleki kurs ihtiyacını da belirleyip ona göre de yeni kurslar açacağız. Yine hiçbir çalışanı olmayan evlerden 1 kişiye yeni iş imkanı sunmak istiyoruz, bu çok önemli. Gaziantep’te işsizliği minimum düzeye çekmek istiyoruz” dedi.

İş Kur Müdürü Sıraç Ekin, Fuarın 15 Kasım Cuma günü sabah saat 10.00’da Vali Erdal Ata ile milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılacağını ve törende “En Fazla İşçi, En Fazla Kadın ve En Fazla Engelli” çalıştıran firmalara ödül verileceğini de kaydetti. Yine iki gün sürecek olan fuarda “başarı hikayeleri” dinlenecek, istihdama yönelik panel de düzenlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“HER EVDEN BİR KİŞİYE İŞ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin