HİNDİSTAN FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HİNDİSTAN FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDIGaziantep ve Bölgesi Hindistan Fahri Konsolosluğu Teymur Continental Hotel’de seçkin davetlilerin katıldığı törenle açıldı.

Teymur Continental Hotel’de organize edilen resepsiyona, Hindistan Türkiye Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas ve Gaziantep protokolü ile seçkin davetliler katıldı.

Resepsiyonda Hindistan Türkiye Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas’ın, işadamı Murat Eruslu’ya Gaziantep ve Bölgesi Hindistan Fahri Konsolos Beratı verdi.

Teymur Otel’de düzenlenen resepsiyonda konuşan Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, “Açılışını yaptığımız fahri konsolosluğumuz Hindistan-Türkiye ilişkileri çerçevesinde yepyeni bir dönüm noktasıdır. Fahri konsolosumuz Murat Eruslu Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa bölgelerinde yetki sahibi olacaktır. Tarihi ve kültürel bağlamında Türkiye ve Hindistan arasında oluşturulmuş olan yakın ve samimi bir ilişki modeli hâlihazırda devamlılığını korumaktadır. Modern ve laik demokrasiyi benimsemiş iki ülke olan Türkiye ve Hindistan bulundukları coğrafi konum çerçevesinde sadece halkları için barış ve kalkınmayı sağlama da değil, aynı zamanda bölgesel değişimlerin önünün açılması ve desteklenmesinde de etkin rolleri sahiptirler. Gaziantep’te faaliyete geçecek olan Hindistan Fahri Başkonsolosluğu’nun her daim hizmetinizde olacağını söylemek istiyorum. İki ülke arasında enerji, altyapı, hizmet, bilim ve teknoloji alanlarında birçok fırsat söz konusudur. 2010 yılı sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret 4 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2011 yılında 7,25 milyar dolara ulaştı. İki ülke arasındaki ticaret 2012’de ise küresel ekonomik krize rağmen 6,64 milyar dolar seviyesine tutunmuştur” diye konuştu.

HİNDİSTAN FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDIBaşkonsolos Thomas, konuşmasının ardından iş adamı Murat Eruslu’ya Hindistan Fahri Başkonsolosu beratını verdi.

Hindistan Fahri Başkonsolosu Murat Eruslu Hindistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her yönlü hızlı bir şekilde artacağını ve güçleneceğini ifade ederek “Türkiye ve Hindistan iki kardeş ülkedir. Tarihten gelen dostluğumuza ek olarak, soğuk savaşın sona ermesi ve küresel planda yaşanan değişim süreci, Türkiye-Hindistan ilişkilerini daha da iyi bir seviyeye taşımıştır. Bu ilişkileri çok daha iyi noktalara getirmek için çıktığımız yolun başlangıç noktasında bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bugün Hindistan, Türkiye’yi Avrasya coğrafyasında yüksen bölgesel bir güç olarak değerlendirmekte, değişen dünyada karşılaştığımız sorunların ortak alanlarımızı genişleteceği kanaatindeyim. Türkiye ile Hindistan bugün ciddi seviyede karşılıklı ekonomik hacme sahip iki ülkedir. Her iki ülkede birbirleriyle ilişkilerinde yeni ve gerçekçi açılımlar yapmanın gayreti içerisindedir” dedi.

Eruslu da yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hindistan’ın bugün ciddi seviyede karşılıklı ekonomik hacme sahip iki olduğunu dile getirdi. Her iki ülkenin bir biriyle ilişkilerinde yeni ve gerçekçi açılımlar yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Eruslu, Hindistanlı iş adamlarına her konuda destek olmaya çalışarak iki ülke arısındaki ilişkileri artırmak için çaba göstereceklerini anlattı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye’nin dünyada yükselen bir yıldız haline geldiğini belirterek, uluslararası kredi kuruluşlarının Türkiye’nin notunu artırdığına dikkati çekti. Tayyar, “Son artırımla beraber, uluslararası yatırımcılar açısından Hindistan ile aynı seviyeye geldik” diye konuştu.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, açılan Hindistan Fahri Başkonsolosluğu’nun her iki ülke arasındaki ticaret hacminin yanı sıra turizm ve daha birçok alanda önemli gelişmelere vesile olabileceğini ifade ederek fahri konsolosluğunun hayırlı olmasını diledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Kasım Fincan ise, konuşmasında iki ülke arasındaki ekonomik gelişmelerin bundan sonraki süreçte hızla ivme kazanabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HİNDİSTAN FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin