HIRA KÖPRÜSÜNE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HIRA KÖPRÜSÜNE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTINostaljilerde yer alan Gelin Köprüsü yeniden hizmet vermeye başladı…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihine tanıklık eden yapıları yeniden ayağa kaldırarak sosyal yaşamın bir parçası haline getirmeye devam ediyor.

Naib Hamamı karşısında bulunan ve Alleben Deresi üzerine inşa edilen ahşap köprünün Cumhuriyet dönemine tanıklık ettiğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, hamamların Gaziantep halkının yanında ayrı bir değere sahip olduğunu söyledi. Güzelbey, mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve vatandaşların hamama ulaşmalarını sağlayan köprünün kısa süre de yapıldığını belirtti.

Kadın ve erkeklerin hamamlara büyük önem verdiğini, hatta ailelerin kız istemek için hamamlarda buluştuklarını ifade eden Güzelbey, “Gaziantep’te gelin hamamı, 40 hamamı, kız bakma gibi birçok hamam kültürü var. Kız istemeye gelenler aileler Naib Hamamının batısında yer alan kahvehane önünden geçmek istememeleri üzerine buraya özel olarak bir köprü yapılmıştır. Köprü, ahşap malzemeden yapıldığı için günümüze ulaşmamış ancak, fotoğraflarda ve semtte yaşayan sakinlerin hafızalarında kalmıştır. 2007 yılında Naib Hamamı restore ederek özgün yapısına ve fonksiyonuna kavuşturduk. Yapılan sokak sağlıklaştırmaları, çevre düzenlemelerinden sonra köprünün yeniden canlandırılması ihtiyacı doğmuştur. Biz de bugün bu köprüyü yeniden inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” diye konuştu.

HIRA KÖPRÜSÜNE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTIKöprünün yapımı ile ilgili detaylı bilgiler veren İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan ise, “2005 yılından bu yana kale ve çevresinde birçok proje hazırlayarak bunların uygulamalarını yürüttük ve yürütmekteyiz. İlk projelerimizden olan Naib Hamamı restorasyonu ve akabinde gelen Kale Çevre Düzenlemesi, 14 Şehit Anıtı ve Meydan Düzenlemesi, Derekenarı Sokak Sağlıklaştırma projeleri ile kale ve çevresi özgün kimliğine kavuştu. Kent belleğinde ve Gazianteplilerin hafızasında belli bir yere sahip olan köprünün yeniden inşası için literatür taraması, sözlü tarih çalışmaları yapılarak projelendirilmiştir. İnşası tamamlanan köprü yeniden Gaziantep halkının hizmetine sunuldu.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HIRA KÖPRÜSÜNE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin