HKÜ’de Fidanlar Toprakla Buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha yeşil bir Türkiye için 11.11.2019, saat 11.11’de 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ), fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

ÇEVRECİ, YEŞİL VE SIFIR EMİSYONLU KAMPÜS

Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik, yanan alanlarla birlikte köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirildi. “Geleceğe Nefes” projesine destek veren HKÜ, öğrencileri ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Gaziantep’te “çevreci, yeşil ve sıfır emisyonlu kampüsü” ile ön plana çıkan HKÜ, Türkiye genelinde 2023 noktada 11 milyon fidan dikiminin eş zamanlı gerçekleştirildiği etkinlik kapsamında kampüsü yeşillendirdi. HKÜ Öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tunç ve HKÜ Genel Sekreteri Ümit Şahnaoğlu, öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Doğaya ve çevreye olan duyarlılığı arttırmak ve geliştirmek amacıyla özellikle de son zamanlarda zarar gören ormanları yenileyebilmek için başlatılan projeye HKÜ öğrencileri geniş bir katılım sağladı.

HKÜ’de Fidanlar Toprakla Buluştu

HKÜ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE NEFES OLDU

Yılda 45 bin ağaç kadar karbondioksit emisyonunu azaltabilen yeşil bir kampüse sahip olan HKÜ, gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilerine fidan dikimi konusunda destek oldu. Daha yeşil bir kampüs için kollarını sıvayan öğrenciler, fidan dikimlerini gerçekleştirdikten sonra fidanlarını sulayarak geleceğe nefes oldu.

Fidan dikimlerini gerçekleştiren öğrenciler, etkinliğe katılan akademisyenleriyle beraber fidanların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ’de Fidanlar Toprakla Buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin