Reklam
  1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. HKÜ’de Türkiye’nin Deprem Gerçeği Sempozyumu Düzenlendi

HKÜ’de Türkiye’nin Deprem Gerçeği Sempozyumu Düzenlendi

featured
HKÜ'de Türkiye'nin Deprem Gerçeği Sempozyumu Düzenlendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
HKÜ’de Türkiye’nin Deprem Gerçeği Sempozyumu Düzenlendi

Gaziantep’te “Türkiye’nin Deprem Gerçeği 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 Depremlerinin 2.Yılında Deprem İllerinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu” Gerçekleştirildi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası ile Gaziantep Kent Konseyi iş birliğinde  “Türkiye’nin Deprem Gerçeği 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 Depremlerinin 2.Yılında Deprem İllerinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu”, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Mimarlık, şehir planlama ve afet yönetimi alanlarında çözüm odaklı akademik ve mesleki yaklaşımların tartışılacağı sempozyum öncesinde, Bilkent Üniversitesi ve HKÜ Mimarlık Bölümü iş birliğiyle yürütülen “İslahiye Kent Meydanı, Belediye ve Ek Hizmet Binası Tasarımı” öğrenci projeleri sergisi açılış törenine; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, , Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) Dekan Vekili Prof. Dr. Gülden Gümüşburun Ayalp ve alanında uzman profesyoneller, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Ülkemizin coğrafi konumu göz önüne alındığında deprem riskine karşı vatandaşlarımızın güvenli binalarda yaşama hakkına sahip olmalarını sağlamak, mevcut binaları güçlendirmek, sürdürülebilir binaların tasarımını yapmak toplumumuzun güvenliği ve refahı için büyük bir önem arz etmektedir. Mimarlık ve şehir planlama disiplinleri başta olmak üzere birçok akademik alan, afetlere karşı dirençli toplumlar oluşturma sürecinde kritik bir rol üstlenmektedir. Afet sonrası güvenli, sürdürülebilir ve yaşanabilir mekânlar oluşturabilmek, bilimsel bilgiyle desteklenen ortak akıl ve iş birliği ile mümkün olacaktır” dedi.

Reklam

6 Şubat Depremlerinin ikinci yılında; sağlıklı ve güvenli kentleşme ve yaşam çevrelerinin oluşturulması, afetlere karşı sağlam yapılı çevre üretiminin sağlanması, kültürel, tarihî ve mimari mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyumda HKÜ GSMF Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Murat Uluğ ise akademik perspektiften afet yönetimi ve mimarlık ilişkisini değerlendirecek.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

Gaziantep Haberler, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitede…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ’de Türkiye’nin Deprem Gerçeği Sempozyumu Düzenlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.