HKÜ’lü Öğrencilerden Türk Kültürüne Büyük Katkı

featured
HKÜ’lü Öğrencilerden Türk Kültürüne Büyük Katkı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HKÜ’lü Öğrencilerden Türk Kültürüne Büyük Katkı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Sakine Hakkoymaz öncülüğünde HKÜ’de öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri tarafından bölgede unutulmaya yüz tutmuş mani, ninni, fıkra ve tandır hikayeleri derlenerek kitap haline getirildi. Gaziantep Haber

Hakkoymaz, ‘Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikayeleri’ ismini verdiği kitabını, Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Okuyan Çocuk Şenliği Kitap Fuarı’na katılan çocuk okuyucularına imzaladı.

ÇOCUKLARIMIZIN DİKKAT SEVİYELERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORSAK MASAL ANLATMALIYIZ

HKÜ’lü Öğrencilerden Türk Kültürüne Büyük Katkı

İmza töreni öncesinde ‘Gaziantep Tandır Masalları’ konulu bir söyleşi gerçekleştiren ve ailelere çocuklara masal anlatması gerektiğini belirten Hakkoymaz, “Teknoloji dönemindeyiz. Maalesef çocuklarımız tablet, telefon, bilgisayarla çok iç içeler. Aslında biz yetişkinlerde de durum çok farklı değil. Telefonumuzu evde unuttuğumuzda ya da telefonumuzun şarjı bittiğinde kendimizi dünyadan izole olmuş gibi hissediyoruz. Artık teknolojinin getirdiği dijitalleşmeyi yaşıyoruz. Bulunduğumuz yüzyılda akıllı telefon, akıllı tablet, akıllı cihaz var. Çocuklarımızı bu dijitalleşmeden kurtaramıyoruz. Önceden tandır etrafında toplanan aile üyelerinde biz olma bilinci vardı. Ne zaman ki bizler masallardan uzaklaştık biz olma bilincinden de uzaklaştık ve ben olma duygusu hepimizde ağır basmaya başladı. Teknoloji bize bir takım kolaylıklar sağlayabilir ama maalesef teknolojinin etkisiyle birlikte çocuklarımızın dikkat seviyeleri, dinleme becerileri çok zayıf çünkü içinde bulundukları teknolojik çağdan kaynaklanıyor. Çocuklarımızın dinleme becerilerini geliştirmek, dikkat seviyelerini arttırmak, sabırlı birer yetişkin ve cesur olmasını istiyorsak çocuklarımıza masal anlatmalıyız. Çünkü masalın sonu mutlu son ile biter. Masal kahramanı hep kazanır” dedi.

Söyleşinin sonunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen adayı öğrenciler, çocuklara ‘Ayağına Diken Batan Serçe’ tandır masalını anlattı. Gaziantep Sağlık  

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ’lü Öğrencilerden Türk Kültürüne Büyük Katkı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin