İNTERNATİONAL CENTER’LA ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK DAÜ’DE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İNTERNATİONAL CENTER’LA ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK DAÜ’DEKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin gözde üniversitelerinden olan ve dünyanın dört bir yanında mezunları olan Doğu Akdeniz Üniversitesi uygun fiyatlar ve sunduğu imkanlar ile Gazimagusa’ya bekliyor.

Yaklaşık olarak 2,5 yıldır Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Abdullah Öztoprak bünyesinde 10 fakülte ve 4 yüksekokul barındıran ve bu sene içerisinde Tıp Fakültesinin açılacak olmasıyla gün geçtikçe büyüdüğünü belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesinin Uluslar arası bir statüde olduğunu, dünyanın her yerinde mezun olan öğrencilerinin olduğunu ve sunulan imkanlar ile kültürlerin buluştuğu bir yer olan Doğu Akdeniz Üniversitesini görmek için herkesi Gazimagusaya beklediklerini söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Abdullah Öztoprak; “ Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak 2012 itibariyle 34 bin civarında mezun öğrencimiz var. Dünyanın değişik ülkelerinde ve Türkiye’nin hemen her şehrinde mezunlarımız var. Türkiye bizim anavatanımız olduğu için buradan gelen öğrencilerimizi saymıyorum ve buna rağmen üniversitemizin öğrencilerinden dörtte biri diğer ülkelerden gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Böyle bir oranı başka bir üniversitede görmeniz zordur.

KIBRIS DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİMİZİN KARŞILANMASI İÇİN OFİSLERİMİZ VAR

İNTERNATİONAL CENTER’LA ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK DAÜ’DE

Türkiye’den gelen öğrencilerimizin uyum sağlaması ve onların sorunlarının giderilmesi, onlara yardımcı olunması için ayrı bir ofisimiz var. Aynı zamanda Türkiye haricinde diğer ülkelerden gelen öğrencilerimiz için ise “İnternational Center” adı altında onları geldiklerinde karşılamak, onlarla ilgilenmek ve yabancılık çekmelerini önlemek için ayrı bir büromuz var. Hatta öğrenci sayısı yüksek olan ülkeler için ayrı elemanlarımız var. Bizden talep olduğu sürece biz öğrencilerimizi havaalanından gerekirse aileleri ile birlikte alıp dilerlerse 1-2 gün misafir eder ve üniversitemiz hakkında bilgi veririz. 13 bin öğrencimizden yaklaşık olarak 5 bin öğrencimiz Üniversite Kampüsü içinde bulunan yurtlarda kalmaktadırlar. Kıbrıs’a göre oldukça büyük ve neredeyse şehir sayılabilecek büyüklükte bir kampüsümüz var.  Yabancı öğrencilerin tamamı genelde İngilizce programına devam ediyor. Zaten programlarımızın büyük bir çoğunluğu da İngilizce. Bazı Azerbeycan ve Türkmen öğrencilerimizden Türkçe programlara devam edenlerde oluyor.

İNTERNATİONAL CENTER’LA ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK DAÜ’DEYENİ AÇILACAK PROGRAM SAYISI

2012-2013 Akademik Yılı’nda 6 yeni program öğrenci alacaktır.  Bu programlar: Zihin Engelliler Öğretmenliği (Türkçe), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Türkçe), İnşaat Mühendisliği(Türkçe), Harita ve Kadastro (Türkçe), Anestezi (Türkçe), İlk ve Acil Yardım (Türkçe). Üniversitenin yıllık net öğrenim ücretleri 9.250 TL ile 15.900 TL arasında değişmektedir.  Kayıt hakkı kazanılan programın yıllık eğitim ücreti üzerine 3250 TL ekleyerek paket ücretten yararlanılabilir. Paket ücret öğrenim ücreti, konaklama ve günde üç öğün yemeği kapsamaktadır.

YENİ AÇILACAK PROGRAMLAR

Üniversitede Zihin Engelliler Öğretmenliği (Türkçe), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Türkçe), İnşaat Mühendisliği(Türkçe), Harita ve Kadastro (Türkçe), Anestezi (Türkçe) ile İlk ve Acil Yardım (Türkçe) programları 2012-2013 Akademik Yılı’ndan itibaren öğrenci alacaktır. Harita ve Kadastro programında % 50 ve % 100 ÖSYM bursu, İnşaat Mühendisliği (TR) programında ise % 25, % 50 ve % 100 ÖSYM bursu bulunmaktadır.  Programlara ait puan türleri ve kontenjanları ise şöyledir:

Program P.Türü Kontenjan

  • Zihin Engelliler Öğretmenliği (Burssuz)                  YGS 4                             60
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (TR) (Bursuz)           TS 1                               40
  • İnşaat Mühendisliği (TR) (Burssuz)                     MF 4                               60
  • İnşaat Mühendisliği (TR) (Tam Burslu)                MF 4                               2
  • İnşaat Mühendisliği (TR) (% 50)                        MF 4                               5
  • İnşaat Mühendisliği (TR) (% 25)                        MF 4                               15
  • Harita ve Kadastro (TR) (Burssuz)                     YGS 1                             30
  • Harita ve Kadastro (TR) (Tam Burslu)                YGS 1                             2
  • Harita ve Kadastro (TR) (% 50)                        YGS 1                             10
  • Anestezi (TR) (Burssuz)                                  YGS 2                             30
  • Anestezi (TR) (Tam Burslu)                             YGS 2                             2
  • Anestezi (TR) (% 50)                                               YGS 2                             10
  • İlk ve Acil Yardım (Burssuz)                              YGS 2                             30
  • İlk ve Acil Yardım (Tam Burslu)                         YGS 2                             2
  • İlk ve Acil Yardım (% 50)                                 YGS 2                             10

ÜNİVERSİTENİN BURS OLANAKLARI

Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne burslu olarak yerleşip kayıt yapan her öğrencinin bursu normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam etmektedir.  TSK mensubu, eğitimci ve sağlık alanında çalışan ailelerin çocuklarına yönelik Meslek Bursları yanında, ÖSYM Bursu (%100, % 50 ve % 25), Teşvik Bursu, Yüksek Şeref Bursu, Sporcu Bursu gibi birçok burs imkanına sahip olunabilmektedir. Ayrıca birçok programda üniversitemizi 1., 2. ve 3.tercihiyle yerleşen öğrencilere herhangi bir koşul aranmaksızın % 25, % 20 ve % 15 oranında “Tercih Bursu” imkanı tanınmaktadır. Herhangi bir programa yerleşen eğitim alanında görev alan (emekliler de dahil) öğretmen ve öğretim üyeleri çocukları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu’ndaki programlara yerleştirilen, sağlık alanında çalışan ailelerin çocuklarına yapılan %20 oranındaki öğrenim ücreti indirimini kapsar. Üniversitedeki herhangi bir programa yerleşen TSK mensuplarının eş ve çocuklarına sağlanan öğrencinin kayıt yaptığı programın türüne göre yaklaşık % 50 öğrenim ücreti indirimini içerir. DAÜ Kampüsü’nde 11 farklı öğrenci yurdunda 5000’e yakın öğrenciye barınma olanağı sağlanmaktadır.Üniversiteye ait öğrenci yurtlarında kız öğrenciler başta olmak üzere, yeni kayıt yaptıran öğrencilere öncelik tanınmaktadır. Kampüs çevresinde ve tümüyle bir üniversite kenti olan Gazimağusa içerisinde, özellikle öğrenci barınmasına yönelik olarak hizmet veren çok sayıda özel yurt binası ile mobilyalı birçok daire ve ev bulunmaktadır. DAÜ yurtlarında yıllık (10 ay) barınma ücretleri 1900 ile 5000 TL arasında değişmektedir. Özel Yurtların yıllık (10 ay) ücretleri ise 2400 ile 5750 USD arasındadır.

DEĞİŞİM PROGRAMLARI, ÇİFT DİPLOMA VE YAN DAL PROGRAMLARI

Üniversitenin dünyadaki 170’i aşkın üniversite ile işbirliği anlaşması bulunmaktadır.  Öğrencilerinin küreselleşen dünyada farklı ortamlarda eğitim almalarına olanak sağlamak amacı ile dünyanın tüm ülkelerindeki saygın Yüksek Öğrenim kurumları ile öğrenci değişim programları mevcuttur. Öğrenciler, Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Üniversite’nin anlaşmalı olduğu üniversitelerde bir dönem/bir akademik yıl boyunca eğitim hakkı elde edebilmektedirler. Öğrenciler örneğin Amerika Birleşik Devletlerinde, Central Connecticut Devlet Üniversitesi, Long Beach Devlet Üniversitesi, San Diego Devlet Üniversitesi ve Louisiana Devlet Üniversitesi gibi üniversitelerde değişim programı kapsamında eğitim alma şansı elde ederek, orada topladıkları kredileri DAÜ’ye transfer edebilmektedirler. Üniversite Türkiye’nin köklü devlet üniversitesi olan Gazi Üniversitesi (GÜ) ile  Türkiye’de ilk kez “çift diploma” uygulamasını başlattı. Gazi Üniversitesi ile DAÜ iki kardeş üniversite olarak Eğitim Fakülteleri’nde İngilizce Öğretmenliği, Mühendislik Fakülteleri’nde Makine Mühendisliği konularında ortak program açmıştır. Bu programlara devam eden öğrenciler, eğitim hayatlarının yarısını DAÜ’de diğer yarısını da Gazi Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra hem DAÜ hem de Gazi Üniversitesi diploması almaya hak kazanmaktadır. 2012-2013 Akademik yılından itibaren eğitime başlayacak olan DAÜ-GÜ ortak “Uluslararası Tıp Programı”’na kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilk üç yıllık temel eğitimlerini DAÜ Tıp Fakültesinde ve son üç yıllık uygulma eğitimlerini GÜ Tıp Fakültesinde tamamlayarak iki üniversitenin ortak diplomasın almaya hak kazanacaklardır. DAÜ öğrencilerine bir alanda uzmanlaşma şansı verirken diğer alanlarda da kendilerini geliştirme şansı sunmaktadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarına kayıtlı öğrenciler arzu etmeleri ve gerekli koşulları sağlamaları halinde çift anadal ve yandal uygulamalarından yararlanabilirler.  Çift anadal/yandal uygulanacak programlar şöyle; İşletme-İktisat çift anadal programı, İktisat yandal programı. Ayrıca Mühendislik Fakültesi’nde aşağıdaki programlarda çift anadal programları bulunmaktadır.

Makine Mühendisliği – Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği – Makine Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği – Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği-Mekatronik Mühendisliği

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği-Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği-Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği-Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği-Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği-Yazılım Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği-Bilgisayar Mühendisliği

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, derslerin yanısıra ders dışı öğrenci yaşamının da zevkli, eğlenceli geçmesi ve zengin bir sosyal ortamın yaratılması için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Öğrenciler, çeşitli etkinliklerde yer almakta, üniversite ve çevrenin sunduğu sosyal ve kültürel olanaklardan yararlanmaktadır.  Saygın bilim adamları ve tanınmış sanatçılar, düzenlenen bilimsel ve kültürel toplantılara, gösteri ve konserlere katılarak, hem öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda sosyal gelişimlerine katkıda bulunmakta hem de kampüs yaşamını renklendirmektedirler. Üniversitede isteyen her öğrenci, ilgi alanına giren kulüplere üye olabildiği gibi yeni ilgi alanlarına dönük kulüp oluşturmak için de girişimde bulunabilmektedir. Bu sayede, öğrencilerin sosyo-kültürel ve mesleki açıdan gelişmeleri, iletişim ve kendilerini ifade etme becerisi kazanmaları, kulüp konularıyla ilgili veya ortak etkinlikler düzenlemeleri, düzenlenen etkinliklere katılmaları, boş zamanlarını iyi değerlendirme ve birlikte eğlenme alışkanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır.  Müzikal Kulübü, Müzik Kulübü, Dans Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü ve Flash Back Kulübü tarafından düzenlenen birçok etkinlik yoğun ilgi görmektedir.

DAÜ NİTELİKLİ VE ZENGİN BİR KAMPÜS YAŞAMI SUNAR

DAÜ öğrencileri çok geniş spor olanaklarından yararlanırlar. Tartan zeminli atletizm pistine sahip 5000 kişilik stadyum, kapalı alanda yapılan her türlü spor etkinliğinin gerçekleştirilebileceği 3500 kişilik LMP Spor Sarayı ve 67 000 metre kare açık spor alanı DAÜ öğrencilerinin kullanımındadır. Kendilerine ait Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nde özel ofisleri bulunan 50’yi aşkın öğrenci kulübü ile Uluslararası Merkez altında faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birlikleri, kampüsteki yaşamı renkli, nitelikli ve zengin kılan çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğin düzenleyicisidirler. DAÜ’de, 13 uzman doktorun görev yaptığı tam donanımlı, özel ambulansı bulunan Sağlık Merkezi yanında 30’u aşkın özel amaçlı Araştırma Merkezleri vardır. Bunlardan bazıları doğrudan öğrencilere hizmet veren birimlerdir. Psikolojik Danışma Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi DAÜ öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş ve dileyen tüm öğrencilerin yararlanabildiği merkezlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İNTERNATİONAL CENTER’LA ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK DAÜ’DE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin