İş Güvenliği Sağlayın, İşyerlerinde Ölümleri Önleyin

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Güvenliği Sağlayın, İşyerlerinde Ölümleri ÖnleyinZirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, işverenlerin, işçi sağlığını tehlikelere karşı korumak ve üretim verimliliğini artırmak için, işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarından destek alması gerektiğini söyledi.

İstatistiklerine göre, Türkiye’de her yedi dakikada bir iş kazasının olduğunu belirten Ulutaşdemir,  “Her 10,8 saatte bir işçi hayatını kaybediyor. Her 5,5 saatte ise, bir işçi sürekli iş göremez şekilde sakat kalıyor. İnsan hayatının ucuz olduğu ülkemizde bu ölümleri azaltmak işverenlere düşüyor. İşverenler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından gerekli destekleri alarak, işçilerin sağlığını koruyabilir.” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının işyerleri için önemli bir danışman olduğunu belirten Ulutaşdemir, “ Uzmanlar işçileri bilgilendirir, işyerinde potansiyel tehlikelere karşı gerekli tedbirleri alır. Güvenli bir çalışma ortamı hazırlayarak, iş kazalarını asgariye indirir. Böylece işverenler, bu uzmanların verecekleri eğitimle, ölümle sonuçlanabilecek kazaların,  önüne geçmiş olur.” diye konuştu.

İş Yerinin Güvenli Olması Verimliliği Artırır

“İşyerinde  çalışanların sağlığına değer verilmesi onların motivasyonuna olumlu katkı sağlar.” diyen Ulutaşdemir, “ Kendini güvende  hisseden işçiler, iş performansını artırarak üretimde verimliliği üst düzeye çıkarır. Güvenli bir iş ortamının sadece işçi sağlığı ve güvenliği için değil, işverenler için de önemli olduğunu, her iki tarafında yarar sağladığını bizlere gösterir.” şeklinde konuştu.

İş sağlığı ve işçi güvenliği uzmanlarından yararlanmak isteyen  kurum ve kuruluşlara Zirve Üniversitesi tarafından destek verilebileceğini belirten Ulutaşdemir, “Üniversitemiz bünyesinde açılan iş sağlığı ve işyeri hekimliği sertifika ve master programları ile bu alanda yetişmiş insan gücüne katkı sağlıyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İş Güvenliği Sağlayın, İşyerlerinde Ölümleri Önleyin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin