İŞADAMLARI NEDEN YEŞİL PASAPORT ALAMIYOR ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞADAMLARI NEDEN YEŞİL PASAPORT ALAMIYOR ?Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker; sanayici ve işadamlarının yeşil pasaport hakkından faydalanamamalarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, “Yeşil Pasaport” adıyla bilinen “Hususi Damgalı Pasaport”un harç ödememek ve birçok ülkeye vizesiz giriş yapabilmek gibi avantajları olduğunu belirterek, yurt dışına sık sık seyahat eden, ülkemizin gelir artışına ciddi katkı sağlayan sanayici ve işadamlarımızın bu pasaport türünden faydalanamadığını kaydetti.

Konuya ilişkin başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Şeker, Yeşil Pasaport verilen kişilerin genellikle TBMM eski üyeleri, eski bakanlar, 1. 2. ve 3. derece devlet memurları, büyükşehir il ve ilçe belediye başkanları gibi kamu kesimiyle sınırlı tutulduğuna dikkat çekti. Dünyada artan ticari ilişkilerde yerini alan dolayısıyla yurtdışına sık sık seyahat etmesi gereken,  ülkemizin gelir artışına ciddi katkı sağlayan sanayici ve işadamlarımızın ise bu kapsamın dışında tutulduğunu ifade eden Şeker, Ülkemizde yeşil pasaport alma hakkı bulunan kaç kişide bulunduğunu, bunlardan kaçının bu hakkını kullanarak yeşil pasaport aldığını, ülkemizdeki yeşil pasaport uygulamasına benzer pasaport türü bulunan kaç ülke olduğunu, Yeşil pasaportuyla yurt dışına çıkıp kaçak çalışma gibi illegal yollara başvurup yeşil pasaport politikasını tehlikeye sokan kaç olay yaşandığını ve bunların hangi ülkelere olduğunu, Yeşil pasaport verilen kesimin, iş adamları gibi kesimlere genişletilmesinin ülkemize maddi, siyasi ya da diplomatik bir külfetinin olup olmadığı sorularını sordu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞADAMLARI NEDEN YEŞİL PASAPORT ALAMIYOR ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin