İŞİTME ENGELLİ SPORCUNUN BAŞARISI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞİTME ENGELLİ SPORCUNUN BAŞARISIBulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilen 22. Deaflympics Yaz Oyunları ( İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları)’nda Pair sıkletinde gümüş madalya kazanan Ayşegül Gökkaya Nurdağlılara büyük sevinç yaşattı.

Türkiye 22. Deaflympics Yaz Oyunlarına katılan millilerimiz, 17 branşta, 33 madalya ile Türk Bayrağını göndere çektirmeyi başardı. 90 ülke arasında genel klasmanda 7. Sırada yer alan ülkemiz engelin beden de olmadığını bir kez daha tüm insanlığa duyurdu.

Olimpiyat oyunlarında 3 altın madalya kazanan İşitme Engelliler Tekvando Milli sporcularımızdan erkek takımımız olimpiyat ikincisi olurken, Kadın Takımımız ise olimpiyat birincisi oldu. Milli Takım sporcularımızdan Ayşegül Gökkaya  Pair sıkletinde gümüş madalya kazanması Nurdağı ve Gaziantep’te büyük sevinçle karşılandı.

Nurdağı Belediye başkanı Orhan Yılmaz engelin bedende olmadığını kanıtlayan milli sporcu Ayşegül’ün başarısı bizim onurumuz ve gururumuzdur diyerek bundan sonrada Nurdağı Belediyesi olarak sporun her dalında destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yılmaz; “ daha önce Nurdağı Belediyesine ait sadece futbol takımı mevcuttu. Biz sporun daha geniş kapsamlı olduğunu düşünerek göreve geldiğimiz günden itibaren güreş ve tekvando takımlarımızı oluşturduk. Hocamız çok başarılı ve bu konuda başarılı olan istekli olan çocuklarımızı kulübe kazandırarak başarılara imza atıyor. Hedefimiz bundan sonraki süreçte olimpiyat şampiyonluğu olup belediye olarak bu tür sosyal etkinliklere ve spora ciddi katkılar sağlamaya devam edeceğiz. Ben başarının spordan geçtiğine inanıyorum ve spor yapan insanın beyninin daha iyi çalışacağına ve dinç olacağına inanıyorum. Bütün gençleri belediyemize spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

İŞİTME ENGELLİ SPORCUNUN BAŞARISINurdağı Belediyespor Kulübü Tekvando antrenörü Hasan Özdemir, 26 Temmuz  – 04 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde işitme engelliler spor branşında iki dalda başarı gösteren Ayşegül Gökkaya’nın çok büyük övgüler hak ettiğini, Ayşegül’ün kendilerini gururlandırdığını söyledi. Özdemir; “Nurdağı Belediyespor Kulübü Sporcusu Ayşegül Gökkaya yarıştığı iki kategoride de olimpiyat ikincisi oldu. Kızımız iki kategoride de gümüş madalya alarak bizleri gururlandırdı. Sporcumuz Ayşegül Gökkaya Nurdağı Belediye Başkanımız ve Gaziantep Milletvekilimiz Şamil Tayyar tarafından kutlanarak tebrik edildi. Nurdağı Belediyespor kulübümüzde lisanlı sporcu sayımız yaklaşık olarak 195 kişidir. Ancak sürekli olarak müsabakalarda yarışan 60 civarında sporcumuz var. Biz Nurdağı ilçesinde tekvando branşını yaklaşık olarak 4 yıldır faal halde tutuyoruz. Bir sporcunun bu branşta verim sağlayacağı dönem 4 ile 6. yıllar arasıdır. Biz bundan sonraki süreçte sporcularımızın verim aşamasını geldiğini düşünüyor ve daha çok sporcumuzun böyle güzel başarılara imza atacağına inanıyoruz. Ben şahsım ve sporcularım adına bize maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Orhan Yılmaz’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum ”dedi.

Ayşegül Gökkaya’nın çalışkan ve disiplinli bir sporcu olduğunu ifade eden Özdemir,  Gökkaya’nın ilerleyen yıllarda daha çok başarılara imza atacağına inandığını ifade etti.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Deaflympics Oyunlarına 2017 yılında Türkiye’nin ev sahipliğini yapacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞİTME ENGELLİ SPORCUNUN BAŞARISI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin