İŞKUR Çalışanları alkışı hak ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde COVİD-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde birçok yeni genelge ve uygulama yayınlanırken İstihdamla mücadelede şehrimizde İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin ve İŞKUR çalışanları gece gündüz demeden  çalışmalarına devam ediyor.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ve çalışanları işçi ve işverenlerin sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü koronavirüs salgını sürecinde özverili çalışmalarından dolayı Gazianteplilerin takdirini topladı. Onlarda diğer çalışanlar gibi alkışı hak ediyor.

İŞKUR Çalışanları alkışı hak ediyor

İŞKUR Çalışanları alkışı hak ediyor

İstihdamın korunması için 7 /24 görev başında olan İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ve ekibi, sosyal mesafe kuralları içerisinde çalışmalarını sürdürürken, İŞKUR İl Müdürlüğü’ne gelen vatandaşları bilgilendirerek kurum çalışmaları hakkında bilgi veriyor.
Gaziantep İl Müdürü Ekin; “kısa çalışma ödeneği ve işsizlik sigortası başvurularına ilişkin vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması durumunda, kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19) etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması gerekiyor. Bakanlığımız tarafından yapılan düzenlemeler ile bu haklardan daha fazla kişinin faydalanması,  işverenlerimizin de daha fazla destek alması sağlandı. Herhangi bir işverenin kısa çalışma ödenek talebine ilişkin hiçbir şekilde fiziki ortamda belge kabul etmiyoruz. Müracaatlar İŞKUR’un sitesinde yer alan kısa çalışma talep formları doldurulmak suretiyle yapılmaktadır.  Vatandaşlarımız www.iskur.gov.tr adresinden bilgi edinebilirler. Başvurular tamamen elektronik ortamda alınıyor. Bu konuya vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. İşsizlik sigortası ödemeleri ve kısa çalışma ödenekleri PTT Bank’tan ödeniyordu. Girişimlerimiz sonucunda yığılmaları önlemek adına kişinin beyan edeceği banka veya ATM’lerden de çekilebilmesi veya evine götürülmesi sağlandı” dedi.

İŞKUR Çalışanları alkışı hak ediyor

Ekin, ayrıca İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü binasının sürekli dezenfekte edildiğini belirterek Gaziantep Valisi  Davut Gül’e, İŞKUR Çalışanlarına sağladığı maske ve dezenfektan desteğinden dolayı teşekkür etti.

İşverenler ve İşçilerde Gaziantep İŞKUR Çalışanlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onlarında en az sağlık çalışanları, Emniyet,AFAD, Belediye,İtfaiye, vefa ekipleri, market çalışanları ve diğer çalışanlar kadar özveri ile çalıştıkları ve alkışı hak ettiklerini söyledi.

KOVİD-19 Mücadelesinde etkin mücadele sergileyen Gaziantep İŞKUR çalışanlarını alkışlıyoruz.

İŞKUR Çalışanları alkışı hak ediyor

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR Çalışanları alkışı hak ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin