İŞKUR, HEDEF BÜYÜTTÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR, HEDEF BÜYÜTTÜGaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, 2013 yılı istihdam verilerini değerlendirdi ve sağladıkları başarıyı 2014 yılında da devam ettirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin; İŞKUR’un istihdamın geliştirilmesi, korunması, İşsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak üzere aktif ve pasif işgücü hizmetlerini yürütmek ve çalışma ilişkileri hizmetleri olmak üzere çalışma hayatına yön veren bir kurum olarak iş arayanlara ve işverenlere hizmet sunmaya devam ettiğini söyledi. Ekin; ayrıca İŞKUR’un, 2012 yılının ikinci yarısından sonra her iş arayan ve işverene bedava danışmanlık yaparak, uygun mesleklere yönlendirme görevini de üstlendiğini belirtti.

Sıraç Ekin’in , 2013 yılına ilişkin  şu değerlendirmelerde bulundu;

GAZİANTEP EĞİTİMİNE CİDDİ KATKI SAĞLANMIŞTIR

Gaziantep İŞKUR’da kayıtlı iş gücü sayısı 2012 yılında 71.724 iken 2013 yılsonu itibariyle 90.085’e ulaşmış, 2012 yılında açık iş sayısı 20.391 iken 2013 yılında 28.004 sayısına ulaşmıştır. 2012 yılında 15.890 kişi işe yerleştirilmiş, 2013 yılında bu sayı 16.500’e ulaşarak iş gücü piyasasını olumlu etkilemiş, ülke ve ilimiz ekonomisine dolaylı katkı sağlanmıştır. 2012 ve 2013 yıllarında uyguladığımız ve 2014 yılında da devam ettirdiğimiz Toplum Yararına Programlarını devam ettirerek, okullarda verilen hizmetlerde ilimizin eğitimine anlamlı katkı sunulmuş, öğrenci ve öğretmenlerimizin daha sağlıklı ortamlarda eğitim hizmeti alması sağlanmıştır.

YARDIM TALEBİNDE BULUNAN VATANDAŞLARA İŞ İMKANI SAĞLADIK

Diğer taraftan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına baş vurarak yardım talebinde bulunan vatandaşlarımızı işe yönlendirmek ve iş gücüne dahil etmek amacıyla ilçe Kaymakamlarıyla kalıcı çalışmalar yapılmış ve yardım talebinde bulunanlara iş imkanı sağlanmıştır. İlimize bağlı bütün ilçelerin bünyesinde görev yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının belirlenen personeline İŞKUR personelleri tarafından eğitim verilerek, İŞKUR hizmet noktalarında görev almaları sağlanmıştır. İŞKUR hizmet noktaları SYDV yanı sıra, Üniversitelerde ve Belediye Başkanlıklarında da İŞKUR adına hizmet vermek üzere görevlendirilmiş personel bulunmaktadır. İlimizin en büyük sorunlarından biri olan mesleksizliğin önüne geçmek amacıyla başlatılan İş Başı Eğitim Programları; 2 ile 10 işçi çalıştırana 1, 10 ve üzeri sigortalı işçi çalıştıran işverenlerimize 1/10 oranında stajyer eleman çalıştırma imkânı verilmiştir. Çalışan stajyerin 6 aylık ücreti ve SGK’sı İŞKUR bütçesinden karşılanmaktadır. İŞKUR bu uygulama ile işverenlerimize önemli işgücü imkânı sunmaktadır.

ENGELLİ İSTİHDAM ORANI %92 İLE TÜRKİYE ORTALAMASINI AŞMIŞTIR

Aktif işgücü verileri incelendiğinde 2013 yılı sonu itibariyle; Kurumda 484 kurs düzenlenmiş 2.312 Erkek, 1.632 Kadın kursiyerin katılımı sağlanarak toplamda 3.944 kursiyere mesleki eğitim kursu verilmiştir. Pasif işgücü piyasası olan işsizlik sigortasına yoğun başvuru yapılmış, bunlardan 10.111 kişi işsizlik sigortası ücreti almış olup, toplamda 16.074.992,00 TL. ödeme yapılmıştır. Engelli istihdamında özel sektörde İlimizin doluluk oranı 2.803 kişiyle %92’ye ulaşmıştır. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde olup, ülke engelli istihdamı oranı %72’dir. Üniversite öğrencileri ile Endüstri meslek lisesi son sınıf öğrencilerine kariyerlerini daha etkin yapmaları adına Kurum olarak katkı sunmak için, stant açmak, seminer ve konferanslar vermek, Bölgesel İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı gerçekleştirmekle ortak illerdeki iş arayanları, işverenlerle buluşturmak, özgeçmiş almak, işveren nezdinde yönlendirme yapmanın yanı sıra iş arayanlara aracısız hizmet sağlanmıştır.

İŞKUR 2014 YILINDA DA EKİP RUHUYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKTİR

İŞKUR, İlimizin işgücü piyasa verilerini gerçekçi ve kalıcı bir noktaya taşımak, ilimizin sanayi sektörüne ve sektörel bazda işgücü temini için 3.000 firmayla birebir irtibata geçerek ve ihtiyaç duyulan işgücü ve meslekleri belirlemiş durumdadır. Kalıcı ve anlamlı çalışma ve hizmet sağlayan İŞKUR 2014 yılında da sağladığı başarıyı devam ettirmeye kararlı olup, ekip ruhuyla çalışmaya devam edecektir. İŞKUR, kalifiye eleman temininde güçlük çekilen sektörlere yönelik mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarına mesleki eğitim kursları açarak destek vermeye ve sorun çözme metotlarını uygulamaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR, HEDEF BÜYÜTTÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin