GAZİANTEP İŞKUR’DAN %93’LÜK BAŞARI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP İŞKUR’DAN %93’LÜK BAŞARI

Gaziantep İşkur’dan İş gücü piyasası talep araştırmasında %93’lük başarı sağlandı.

İşkur Gaziantep, işverenleri ziyaret ederek  iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit etti.

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2014 Yılı  Mayıs –  Haziran ayları arasında gerçekleştirilen İşgücü Piyasası Talep Araştırması kapsamında 3.435 işyeri ziyaret edilerek Türkiye genelinde %92,9 cevaplılık oranıyla yüksek bir başarı sağlandı.

Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin; Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirdikleri İşgücü Piyasası Talep Araştırması kapsamında 3435 işyerini ziyaret ettiklerini belirterek %92,9 cevaplılık oranıyla Türkiye genelinde yüksek bir başarı sağladıklarının altını çizdi. Ekin; “Gaziantep’in tamamında gerçekleştirilen talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımı, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler elde edilip, bu çalışma ile birlikte Gaziantep işgücü piyasasının fotoğrafı çekildi ve açık iş oranı hesaplanarak Gaziantep ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edildi.

“İŞKUR olarak Saha Çalışmalarını Önemsiyoruz”

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılan araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılıp,çalışma başından sonuna kadar, İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları tarafından 10+ istihdamlı 3.435 işyerine saha çalışması yapılmıştır. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel bazda istatistiksel olarak anlamlı tahminler yapılmıştır. Öne çıkan sektörlerin işgücü  taleplerine  yönelik Mesleki Eğitim Proje değerlendirmeleri, Kurs programlarının başlatılması ve  işverene takdim edilmesi sonrasında istihdam sağlanması hedeflenmekte olup, mesleksizliğin önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP İŞKUR’DAN %93’LÜK BAŞARI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin